Intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg

Introductie

Zorg voor leren werkt met veel plezier samen met de dames van BLOOT, Sara, Melanie en Nathalie.  Zij bieden trainingen en consultaties op het gebied van intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg.

Inhoud

Een bewoner vraagt of je lekker bij hem komt liggen. Iemand krijgt een erectie tijdens de zorg of een vrouwelijke bewoner masturbeert met een tandenborstel.

Hoe ga jij hiermee om?

Wil jij leren hoe te reageren in zo’n situatie?

Tijdens de training van BLOOT in de zorg leer je het gesprek aan te gaan over intimiteit en seksualiteit, hoe en wanneer je jouw eigen grenzen aangeeft en hoe aandacht voor dit onderwerp de kwaliteit van leven verbetert.

We gaan met jullie het gesprek aan, waarbij er ruimte is voor inbreng van casuïstiek. We bieden een veilige omgeving en creëren ruimte voor lol, blozen en soms zelfs een traan. Durf jij je BLOOT te geven?

Neem contact met ons op over de trainingsmogelijkheden:

  • Een basistraining van 1 uur online of op locatie
  • Een verdiepende training van 3 uur online of op locatie
  • Een maatwerkscholing, inhoud en duur in overleg.

Blogs

De dames van BLOOT komen tijdens hun werk bij een grote zorginstelling veel praktijkvoorbeelden tegen. De oplossing voor een probleem begint eigenlijk altijd met het bespreekbaar maken van de situatie. Dat vindt niet iedereen even makkelijk, als het om intimiteit of seksualiteit gaat.

Verschillende praktijkvoorbeelden delen we via de Blogs door BLOOT.

Werkwijze

Tijdens de trainingen staat een veilige sfeer voorop. Het beestje wordt bij de naam genoemd en niets is te gek om te bespreken. Een gezonde dosis humor is zeker ook aanwezig.

Ik bedoel het niet verkeerd, maar eigenlijk werd ik een paar keer verdrietig, omdat ik voorbeelden herkende en nu pas besef dat ik hier heel anders mee om kon gaan.

Petje af, wat is dit toch kwetsbaar en wat zijn bewoners afhankelijk van ons, ik ga dit bespreekbaar maken bij mijn bewoners.

Ik weet nu beter hoe te handelen in bepaalde situaties, maar ook fijn dat er aandacht was voor ons verhaal en mogelijke oplossingen. Bespreekbaar maken binnen het team, in een veilige omgeving, kwetsbaar opstellen, elkaars normen, waarden en gedachten uitwisselen. En een beetje humor tussendoor spreekt aan.

Contactformulier

Fill out this field
E-mailadres
Geef een geldig e-mailadres op.
Wat is jouw vraag? Waar kunnen we je mee helpen?
Fill out this field
Telefoonnummer
Fill out this field

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
U moet akkoord gaan met de Privacyverklaring.