Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Vanuit de wet BIG ben je verplicht aantoonbaar bekwaam te blijven. De wet BIG is een kaderwet, dus hoe je dat doet, mag je zelf bepalen. Het volgen van bijscholing is daarvoor één van de manieren. Wij adviseren niet te scholen om het scholen, maar om goed te kijken wat jij in jouw praktijk al tegenkomt of wat je op korte termijn wilt gaan oppakken en je scholing daar op te richten. Kom je dan een keer een bijzondere handeling tegen, dan kun je die op dat moment altijd nog bijscholen. Wil je hierover advies, mag je ons altijd bellen via 085 130 87 90 of mailen via info@zorgvoorleren.nl
Vrijwel alle scholingen gaan door. Voor veel scholingen geldt ook dat we geen minimum aantal deelnemers hanteren, zoals bij de voorbehouden en risicovolle handelingen. Jij plant immers een vrije dag om de scholing te kunnen volgen. Bij een paar scholingen is het interactieve karakter echt een belangrijk deel en daarbij hanteren we dan wel een minimum van 3 of 4 deelnemers.
Als opleider bepalen wij niet hoe lang een certificaat geldig is en hiervoor zijn vanuit de wet- en regelgeving ook geen eisen. Een zorginstelling of zzp’er in de zorg is zelf verantwoordelijk voor het scholingsbeleid en legt hierin vast hoe vaak er dient te worden bijgeschoold. Daarom zetten we wel de datum waarop je de scholing of e-learning hebt behaald op het certificaat, maar geen geldigheidsdatum.
Een BHV-certificaat (Bedrijfshulpverlening) is doorgaans één jaar geldig. Dit betekent dat je als BHV’er jaarlijks je vaardigheden en kennis moet opfrissen om je certificaat geldig te houden. De geldigheid en de noodzaak tot herhalingstraining zijn echter niet wettelijk vastgelegd, maar worden bepaald door de Arbowet in combinatie met de specifieke eisen van de werkgever. Binnen zorgorganisaties wordt meestal ook een geldigheid van 1 jaar aangehouden in het scholingsbeleid. Raadpleeg altijd de opleider of de interne arbodienst van de organisatie waar je in loondienst of als zzp’er werkt voor specifieke richtlijnen.
Je ziet bij ons op onze bijscholingsagenda alleen BHV training ziet staan. Omdat je veel van je BHV taken niet dagelijks toepast, maken wij geen onderscheid tussen basis en herhaling. Het lesprogramma is dus gelijk. Sommige deelnemers komen al 10 jaar bij onze BHV training. De trainer zorgt er voor dat het altijd weer net even anders en leerzaam is.
Organisaties en instanties bepalen zelf welke certificaten zij accepteren. Om aan te tonen wat je hebt bijgeschoold en afgetoetst zijn de certificaten van Zorg voor leren hiervoor zeker te gebruiken. We stellen de certificaten zorgvuldig op zodat derden er goed uit kunnen opmaken wat jij aan bijscholing hebt gedaan. Vrijwel alle scholing en modules zijn ook geaccrediteerd door het kwaliteitsregister. Zorg voor leren is daarnaast ook geregistreerd in het Centraal Register voor beroepsopleidingen. Onze werkwijze wordt hiervoor elke vier jaar uitgebreid onder de loep genomen via een uitgebreide externe audit.
Als je meer dan 4 weken voor de training annuleert kan dit kosteloos, zoals ook is beschreven in onze algemene voorwaarden. Annuleer je binnen 4 weken voor de training, dan kan dan niet kosteloos en ben je ons 100% van de kosten van de training verschuldigd. De annuleringstermijn geeft ons de ruimte om de plaats mogelijk nog in te vullen met een andere deelnemer. Bij overmacht (te bepalen door Zorg voor leren) maken we vaak een uitzondering om een scholing eenmalig kosteloos te verplaatsen.
Als wij voor het eerst een account voor je aanmaken, ontvang je uit onze leeromgeving een welkomstbericht. Zie je die niet in één keer terug? Controleer dan je spam / update en social mappen in je mail. Daar kan dit bericht soms ook in terecht komen. Controleer voor de zekerheid zeker ook even je prullenbak. Zie je hem niet terug mail dan naar info@zorgvoorleren.nl. Dan versturen we het bericht opnieuw aan je.
Jouw mailadres is je gebruikersnaam en een wachtwoord kun je altijd opnieuw instellen als je hem bent vergeten. Lukt het toch niet neem dan contact met ons op via info@zorgvoorleren.nl Met zoveel wachtwoorden om tegenwoordig te onthouden, adviseren we je om gebruik e maken van een wachtwoordkluis. Wij vinden dat zelf heel prettig werken. Bijvoorbeeld: 1Password, Enpass, NordPass of RoboForm
Als je onze modules besteld staan ze een jaar lang voor jou open. Gedurende die periode kun je de module altijd inzien.
Als je in de leeromgeving een e-learning module hebt doorlopen en behaald, kun je hem bekijken zolang de module beschikbaar is voor jou. Modules staan na aanschaf 1 jaar voor je open.
Je kan een toets 1x maken en dan 2x herkansen. Lukt het in die pogingen niet dan is er altijd even contact om te kijken of er niet iets bijzonders aan de hand is. Is dat niet het geval dan zetten we de toets nog een keer weer voor je open.
Slaag je niet meteen voor de toets? Je kunt hem nog twee keer herkansen. Lukt het in deze drie mogelijkheden niet om de toets succesvol af te ronden dan komt de toets op slot te staan. Neem dan contact op met Zorg voor leren via info@zorgvoorleren.nl onder vermelding van je naam, welke toets het betreft en je telefoonnummer. Dan nemen we contact met je op om te kijken hoe verder. We kijken namelijk dan graag of er iets bijzonder aan de hand is. Is dat niet het geval dan zetten we de toets nog een keer voor je open.
Jouw persoonlijke gegevens kun je aanpassen onder je profiel (denk aan je naam, geboortedatum en geboorteplaats). Geef ons vervolgens een seintje via info@zorgvoorleren.nl welk certificaat er niet klopt, dan maken wij dit voor je in orde.
De e-learning modules en bijscholingen van Zorg voor leren zijn vrijwel allemaal geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Zorg voor leren schrijft hiervoor de punten bij in PE online. Na het succesvol behalen van een module worden de punten direct automatisch bijgeschreven. Bij een scholing verwerken we dat binnen enkele werkdagen als jij jou registratienummer juist hebt ingevuld in jouw profiel in de leeromgeving, op de presentielijst hebt ingevuld of of ons hebt gemaild. Zie jij je punten niet bijgeschreven? Laat het ons dan even weten via info@zorgvoorleren.nl Is er iets niet geaccrediteerd dan kun je zelf zogenaamde ODA punten bijschrijven. Hiervoor geldt: 1 studie-uur = 1 punt. Een half uur wordt naar boven afgerond. Let op: ben jij nog niet geregistreerd in het Kwaliteitsregister of is jouw registratie nog niet afgerond op het moment van de scholing, dan kunnen we met terugwerkende kracht geen punten verwerken.
Ja, dat kan via LTI 1.1 of 1.2 is dat mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden via info@zorgvoorleren.nl
Ja alle bijscholingen (in het open aanbod) en e-learning modules zijn gebaseerd op de meest recente Vilans protocollen. Daarnaast zijn ze ook gebaseerd op gelden richtlijnen of wet- en regelgeving. De veranderingen in de Vilans protocollen controleren we elke week en indien nodig voeren we direct veranderingen door in onze modules.
Per mail ontvang je een factuur. Zie je hem niet meteen terug, controleer dan je spam / update / social map in je mail. Zie je hem ook daar niet terug, neem dan even contact met ons op via info@zorgvoorleren.nl