Diplomawaardering

Een overzicht met hoe veel voorkomende oude zorgdiploma’s worden gewaardeeerd. We hebben het overzicht met zorg samengesteld, omdat we denken dat het een handig hulpmiddel is. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Wil je meer informatie over wat een oud zorgdiploma waard is, dan kun je ook altijd kijken op de site van het SBB.

Checklist Mondzorg

Deze checklist Mondzorgbeleid voor verpleeghuizen, helpt je om inzichtelijk te krijgen hoe het er binnen jouw verpleeghuis voor staat met de mondverzorging.

Wil je kort en krachtig beleid opstellen inzake de mondzorg? Download dan hier een PDF om direct aan de slag te gaan.

Free Learning

Free Learning is er voor iedereen die houdt van e-learning. LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse werk. Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk. Module behaald? Dan kun je een certificaat uitprinten (gratis) en soms een accreditatiepunt aanvragen (€ 4,-).

Kundig.nl

Het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap (NWG) is de initiatiefnemer van Kundig.nl, een kennisplatform voor en door wijkverpleegkundigen. Op het platform deeelt men kennis, vaardigheden en ervaringen met als doel om vanuit een uniform handelingskader, persoonlijke zorg bieden aan thuiswonende cliënten.

Zorg voor beter

Er is veel informatie te vinden over ouderenzorg, maar deze is versnipperd over verschillende websites en publicaties. Op het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl is deze kennis gebundeld, met betrouwbare en actuele informatie die zorgmedewerkers in de praktijk kunnen gebruiken om de ouderenzorg en zorg aan chronisch zieken te verbeteren.

Palliatieve zorg

Het ministerie van VWS is in juni 2019 een campagne gestart rondom de bewustwording en mogelijkheden van palliatieve zorg. Deze zorg is gericht op mensen in de laatste fase van het leven. Palliatieve zorg helpt om de beleving van deze periode zo positief mogelijk te maken en ondersteunt mensen om nog te doen wat ze belangrijk vinden.

Minicolleges

Hoe werken de hersenen? En wat doet ouder worden met onze hersenen? In 20 korte colleges van ongeveer 15 minuten geeft hoogleraar Erik Scherder op zijn enthousiaste manier uitleg over onder meer: ouder worden, opwinding, zintuigen, spreken en zwijgen, (on)rust, verward zijn, het geheugen en pijn.

Dementie

Op deze website vind je verschillende online trainingen die je gratis kunt doorlopen.

Liefdevolle zorg

Gratis videoreeks ‘Liefdevolle zorg in de praktijk’ voor medewerkers zorg en welzijn.

Handhygiëne

Instructievideo handenwassen.

Kennisplein gehandicapten

In de gehandicaptensector is veel kennis en ervaring aanwezig. Het Kennisplein is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Valpreventie

Animatiefilmpje (2 min.) voor zorgverleners over wat je kunt doen om valongelukken bij ouderen te voorkomen.

Ondersteuning bij persoonlijke verzorging

Uitleg instructie en filmpjes voor vrijwilligers die in de zorg ondersteunen bij persoonlijke verzorging van zorgvragers. Of dit nu is in de thuissituatie, in een verpleeghuis of hospice.

Menu