Blog door BLOOT | Van partner naar hulpverlener

Blog door BLOOT

Vanuit Zorg voor leren delen wij graag kennis met zorgverleners. In ons netwerk van trainers hebben wij experts op diverse gebieden en het lijkt ons leuk is als zij jullie via een blog meenemen in hun vakgebied om zo hun kennis en ervaring met jullie te delen.

De blog is van onze samenwerkingspartner BLOOT. Zij bieden trainingen en consultaties met betrekking tot intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg.

Van partner naar hulpverlener

Stel.. Je bent al 42 jaar getrouwd met Jan. Nadat jullie enige tijd hebben mogen genieten van jullie pensioen, merk je dat Jan steeds vergeetachtiger begint te worden. Je maakt een afspraak bij de dokter en uiteindelijk wordt de diagnose vastgesteld waar je zo bang voor was: Alzheimer. Jullie hebben altijd een liefdevolle relatie gehad, waarin intimiteit en seksualiteit een belangrijke rol speelden. Ook nu Jan dementie heeft, vinden jullie het heel fijn om te knuffelen en elkaar te strelen. Seks hebben vind je nu lastig, omdat je naast partner ook regelmatig in de rol van hulpverlener zit. Soms voel je je daar schuldig over: je kunt hem eigenlijk niet meer bieden wat al die jaren zo fijn was tussen jullie.

Je hebt Jan met alle liefde thuis verzorgd, maar op een moment gaat het niet meer. Met pijn in je hart en een blok in je maag maak je samen met de kinderen en de casemanager de beslissing dat Jan moet verhuizen naar een verpleeghuis. Wat komt er een hoop op je af en wat een beslissingen moet je maken. De intimiteit schiet er nu helemaal bij in, maar je hoopt dat als de rust gekeerd is, daar wel weer ruimte voor mag zijn. Je vraagt je af hoe dat zit in een verpleeghuis, daar zullen ze vast wel naar vragen. Toch?

Deze blog is geschreven door BLOOT, bieden trainingen en consultaties met betrekking tot intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg.  Ook kun je voor consultaties of producten zoals de liefdeskoffer bij hun terecht. Interesse in een maatwerkscholing? Neem in dat geval contact op via info@zorgvoorleren.nl of bel naar 085 130 87 90.

Wil je de mensen van BLOOT inzetten voor een consultatie of de liefdeskoffer bestellen? We brengen je graag in contact met elkaar.

Wil jij een incompany workshop of scholing over intimiteit en seksualiteit in de zorg? Neem dan contact op?

Laatste nieuws