Even voorstellen…

Onze organisatie is opgericht door drie gedreven mensen met de overtuiging dat scholing in de zorg anders kan. Het kan leuker, sneller en beter. Wij geloven er in dat als je met plezier leert en succeservaringen beleeft je meer uit een training haalt. Je bereikt dan sneller je doel en het is nog leuk ook.

We zetten hiervoor creatieve werkvormen in, spreken meerdere zintuigen aan en maken gebruik van de hedendaagse digitale mogelijkheden. We geloven ook in de kracht van herhaling. Zo laten we na een training via mails en video’s nog geregeld van ons horen om het geleerde onder de aandacht te houden.

Op die manier bieden we je als het ware een stok achter de deur. Het heeft nu eenmaal tijd nodig om nieuwe gewoontes te ontwikkelen.

Carolien Thörig-van Dijk

Carolien Thörig - Van Dijk

Oprichter/eigenaar

Carolien heeft in het verleden ruime ervaring opgedaan als leidinggevende in de huishoudelijke zorg. Daarna is ze binnen de zorg als opleidingsadviseur gaan werken.

Anderen over Carolien:

 • Vriendelijk
 • Punctueel
 • Sociaal
 • Klantgericht
 • Gestructureerd
Paulien Schulten

Paulien Schulten

Oprichter/eigenaar

Paulien heeft jarenlange ervaring in de zorg als Z-verpleegkundige en wijkverpleegkundige. Na haar HBO-V-opleiding heeft ze ook de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn afgerond. Inmiddels is zij een ervaren opleider in de zorg.

Anderen over Paulien:

 • Optimistisch
 • Geïnteresseerd
 • Leergierig
 • Betrokken
 • Enthousiast
 • Deskundig
Nadine de Mooij - van Tiel

Nadine de Mooij - Van Tiel

Oprichter/eigenaar

Nadine komt uit een andere branche. Na de Hogere Hotelschool is zij in het opleidingsvak gerold. Zo heeft ze gewerkt bij het opleidingscentrum van McDonald’s en was jarenlang hoofd opleidingen bij Jumbo Supermarkten. Daarna heeft ze bewust de overstap gemaakt naar de zorg.

Anderen over Nadine:

 • Ondernemend
 • Creatief
 • Gedreven
 • Harde werker
 • Bevlogen

Trainers

Karin

Trainer
Karin is verpleegkundige met zeer veel ervaring in de zorg en als docent en trainer. Ze laat zich niet gemakkelijk van haar stuk brengen en is een creatief denker. Ze geeft vol enthousiasme scholingen onder andere op het gebied van voorbehouden en risicovolle handelingen en medicatie. Naast het verzorgen van scholing is Karin momenteel ook werkzaam als teamleider in een zorginstelling.

Inga

Docent Haptonomisch verplaatsen
Vanuit Zorg voor leren werken we al vrijwel sinds het begin samen met Inga Mol, de specialist in Nederland als het gaat om Haptonomisch tillen en verplaatsen. Inga verzorgt de opleiding tot Ergocoach en die biedt zij aan in haar eigen praktijklokaal in Den Haag. Inga is verpleegkundige en in 1990 richtte zij het Instituut voor Rugklachtenpreventie en Haptonomie op.

Ellen

Trainer
Ellen is zeer enthousiaste en ervaren trainer met zeer veel brede ervaring in de zorg. Naast het verzorgen van trainingen en bijscholingen is zij werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis. Ellen is woonachtig in het oosten van het land en verzorgt vooral ook scholingen in ons praktijklokaal in Zwolle. 

Geraldine

Trainer
Wijkverpleegkundige en in 2018 gestart als zelfstandig ondernemer met de focus op wijkverpleegkundig werk en deskundigheidsbevordering. Ze vindt het belangrijk dat deelnemers een positieve leerervaring opdoen en met nog meer passie voor het vak naar huis gaan na een scholing.

Nadia

Trainer
Zelfstandig verpleegkundige met zeer uiteenlopende ervaring in het ziekenhuis en de verpleeghuis- en thuiszorg. Tevens veel werkzaam in hospices en derhalve zeer bekend met palliatieve zorg. Ze draagt graag haar steentje bij om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Vanuit haar enorme passie voor de zorg verzorgt zij met veel enthousiasme scholingen en praktijktoetsingen.

Vanessa

Trainer
Vanessa is HBO verpleegkundige en heeft ervaring in het ziekenhuis, de psychiatrie en verpleeghuizen. Momenteel is zij werkzaam als docent verpleegkunde. Daarnaast verzorg zij bijscholingen en praktijktoetsingen. Haar bevlogenheid en praktische instelling zorgen voor een prettige sfeer tijdens de scholingen.

Miranda

Trainer
Intensive care verpleegkundige met veel ervaring op de spoedeisende hulp afdeling. Momenteel werkt zij in de gespecialiseerde thuiszorg, waar voornamelijk infuustherapie bij de cliënten thuis gegeven wordt. Ze heeft veel ervaring in het lesgeven van vele verpleegtechnische vaardigheden.
Marieke-trainer

Marieke

Trainer
Energieke en zeer ervaren (kinder)verpleegkundige en trainer. Werkzaam als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis en werkt ook regelmatig in de ouderenzorg om up to date te blijven op alle gebieden waar zij bijscholingen over verzorgt. Marieke is ook opgeleid tot docent zorg en welzijn en is erkend instructeur vanuit de Nederlandse Reanimatie Raad en verzorgt ook BLS, PBLS en AED trainingen.

Ruud

BHV-trainer
Enthousiaste BHV- en EHBO-trainer en veiligheidsadviseur met een gezonde dosis humor. Verzorgd ruim 10 jaar met veel passie en plezier onder andere BHV- en EHBO-opleidingen, nascholing en workshops. De trainingen worden ervaren als laagdrempelig, toegankelijk en in een prettige sfeer. Uitgangspunten: Geen moeilijke taalgebruik en jargon, maar effectief en praktisch toepasbaar. Naast het verzorgen van trainingen heeft Ruud veel ervaring in het begeleiden van ontruimingsoefeningen en het opstellen van ontruimingsplannen.

José

Trainer
José is haar loopbaan in de zorg gestart op een huisartsenpraktijk en is nu al jaren werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis. Daarnaast verzorgt zij bijscholingen. Ze heeft ongelooflijk veel kennis en deelt dit graag met anderen. Dit doet zij op een informele, rustige en plezierige wijze. Je komt José vooral tegen in ons praktijklokaal in Gouda.

Esther

Trainer
Esther is een enthousiaste Brabantse dame. Ze is verpleegkundige en geeft daarnaast bijscholing, met name op het gebied van voorbehouden en risicovolle handelingen. Ze is ook opgeleid als docent verpleegkunde. Je komt Esther vooral tegen in ons praktijklokaal in Oss.

Carolien, Marianne en Marga

Trainers
Carolien, Marianne en Marga van CMM Zorgen zijn 3 zeer ervaren oncologieverpleegkundigen die in de thuiszorg kleinschalig palliatieve en terminale zorg geven. “Zorg vanuit het hart” staat in hun slogan en dat is ook het punt waarin zij zich kunnen vinden in de visie van Zorg voor Leren. Naast hun verpleegkundige taken verzorgen zij scholingen zoals palliatieve sedatie. Deelnemers mogen van hen relevante kennis, enthousiasme en een luisterend oor verwachten uiteraard aangevuld met het delen van ervaring en met een snufje humor overgoten. Zij verzorgen o.a. de scholing Palliatieve sedatie.
Debby-trainer

Debby

Trainer
Verpleegkundige met zeer uiteenlopende ervaring in het ziekenhuis en de thuiszorg en tevens gespecialiseerd wondverpleegkundige. Zeer gemotiveerd om haar kennis en vaardigheden te delen.
Ilona-trainer

Ilona

Trainer
Bevlogen trainer met ruime ervaring in de ouderenzorg en verzorgen van scholingen aan vooral verzorgenden en verpleegkundigen. Kwaliteit en plezier gaan tijdens de scholingen hand in hand!

Anca

Trainer
Anca is opgeleid tot verpleegkundige en heeft zich daarna gespecialiseerd in wondzorg. Zo is zij onder ander op het Erasmus MC in Rotterdam opgeleid tot wondconsulente. Naast dat zij in het ziekenhuis als wondconsulente werkt geeft zij ook lezingen en bijscholingen over dit onderwerp. Met een enorme bevlogenheid deelt zij haar kennis met de deelnemers.
Menu