ZZP Kenniscafé Roze ouderen

Allereerste ZZP Kenniscafé

Op donderdag 24 september is het eerste ZZP Kenniscafé op 24 september 2015 georganiseerd. Het ZZP Kenniscafé is een initiatief van Pluszorg in samenwerking met Zorg voor leren. We organiseren dit om de volgende redenen:

  • Netwerken: zzp’ers in de zorg ontmoeten elkaar en kunnen zo onderling kennis uitwisselen en netwerken
  • Kennis opdoen: zzp’ers krijgen (nieuwe) informatie, zodat ze aan hun ontwikkeling kunnen werken
  • Kennis delen: zzp’ers kunnen vragen stellen aan een specialist en je collega’s uit het werkveld

Het thema van dit eerste kenniscafé was roze ouderen. Hieronder meer.

ZZP Kenniscafé Evelin van de Putte
Eveline van de Putte

Roze ouderen

“Roze ouderen, die kennen we niet”, “Roze ouderen? Wat zijn dat?” “Of wij oudere homo’s als cliënt hebben? Nooit over nagedacht, eigenlijk….”
Dit zijn uitspraken die in de zorg regelmatig gedaan worden. Gastspreker op 24 september was Eveline van de Putte, schrijfster van het boek Stormachtig Stil. Met haar Tour d’Amour wil ze de kloof van taboes en onwetendheid overbruggen door de dialoog aan te gaan. “Liefde is een recht voor iedereen, zodat ook roze ouderen veilig en gelukkig, gezond ouder kunnen worden! En dat blijkt keer op keer een eyeopener voor de deelnemers. Nog te veel roze ouderen durven nog steeds niet zich zelf te zijn in hun eigen woonomgeving. Dat komt niet alleen door onbegrip van leeftijdgenoten, maar soms ook door onwetendheid van vrijwilligers en medewerkers in de zorg.

Boek Stormachtig Stil
Boek Stormachtig Stil
De reacties van de deelnemers waren positief. Men was enthousiast over spreekster Eveline van de Putte en men gaf aan het prettig te vinden om op deze wijze andere zzp’ers te ontmoeten. Kortom een geslaagd eerste kenniscafé dat smaakt naar meer!
Website Eveline van de Putte
Link naar boek Stormachtig Stil
Website Pluszorg
Tot slot een filmpje over ouderen die spreken over homoseksualiteit
http://https://www.youtube.com/watch?v=Juv1dvAk8-0
 

Laatste nieuws