Wensambulances

Het blijft echt iedere keer weer leuk om de verhalen van onze deelnemers te horen. Zo ontvingen we drie dames die op de ambulance werken in Amsterdam. Prachtige verhalen en mooi werk. Naast hun werk zijn ze ook vrijwilliger op een wensambulance bij Wensen Ambulance Amsterdam, om wensen van mensen die terminaal zijn in vervulling te laten. Heel bijzonder. We kwamen erachter dat er meerdere organisaties dit mooie werk doen voor mensen en wij delen dit graag met iedereen in ons netwerk:
Website wensabulance (hier vind je een overzicht van alle regionale samenwerkende wensambulances in Nederland)
Website ambulancewens

Alle wensabmulances doen in principe hetzelfde mooie werk, maar bij  de Wensen Ambulance Amsterdam  kunnen er ook hoog complexe zorg en IC wensen verricht worden, omdat zij aangesloten zijn bij de Ambulance Amsterdam. Zij doen dit met gekwalificeerde vrijwilligers door heel Nederland.
We delen deze informatie graag met zoveel mogelijk zorgverleners, want mogelijk kun je nog mooie wensen van cliënten in vervulling laten gaan of familie weer informeren over deze mogelijkheden. Want nog een laatste keer naar familie toe, een bezoek aan bruiloft, nog één keer naar het huis waar je bent opgegroeid, een dag naar de zee, of naar het concert van je favoriete band. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, en momenten die vanzelfsprekend lijken maar voor volwassenen en kinderen  die niet lang meer te leven hebben, bedlegerig zijn, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. Heel mooi dus dat de wensenambulances er zijn en hulde aan alle vrijwilligers!
En zoals Loesje al eens schreef:

Als elke vrijwilliger een ster kreeg, werd het nooit meer donker.

Tot slot vermelden we ook nog graag Stichting Vaarwens. Zij maken sinds 2007 individuele gratis dagtochten op een schip met mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Dit doen zij door het hele land.
Website Stichting Vaarwens

Laatste nieuws