Voorbehouden en risicovolle handelingen

  1. Home
  2. Zorginstelling
  3. Voorbehouden en risicovolle handelingen

Introductie

Een belangrijk onderdeel van het uitvoeren van het werk van Verpleegkundigen en Verzorgenden- IG is het uitvoeren van de voorbehouden en risicovolle handelingen.

Zorgprofessionals zijn zelf verantwoordelijk om hun bekwaamheid op peil te houden. Dit kan onder andere doen door trainingen te volgen en vaardigheden te laten beoordelen. Dat kan via het aanbod van Zorg voor leren.

Inhoud training

Bijscholing

Bijscholing Voorbehouden en Risicovolle handelingen op maat al dan niet met e-learning vooraf. In een bijscholing is er ruimte om te oefenen en worden de deelnemers afgetoetst. Dit kan zowel plaatsvinden in een praktijklokaal van Zorg voor leren als op jouw eigen locatie.

Praktijktoetsing

Het is ook mogelijk dat we praktijktoetsingen verzorgen. Ook hierbij geldt dat e-learning vooraf mogelijk is. Praktijktoetsingen zijn geschikt voor ervaren medewerkers die geen tijd voor oefenen nodig hebben.

Toetserstraining

Het is ook mogelijk dat wij interne toetsers opleiden die zelf bijscholing of praktijktoetsingen afnemen binnen jouw organisatie. Lees meer over deze optie.

voorbehouden risicovolle handelingen
Leerdoelen Zorginstelling

Leerdoelen

Na afloop van een bijscholing:

  • Hebben deelnemers alle benodigde kennis over de betreffende handeling(en)
  • Weten de deelnemers hoe je deze kennis toe kunt passen
  • Is de uitvoering van de handeling / handelingen beoordeeld

Onze werkwijze

We kijken naar hoe we jou het meest effectief kunnen helpen met jouw scholingsbehoefte en wat past bij jouw organisatie. Uit ervaring weten we dat veel mensen een bijscholing of praktijktoetsing spannend vinden. Naast dat de scholing of toetsing kwalitatief goed moet zijn, vinden wij het ook van belang dat de deelnemers een positieve ervaring hebben en zelfverzekerd de bijeenkomst verlaten. Daarom kiezen wij voor een informele sfeer. We hebben goede ervaringen met een aanpak waarin we meerdere deelnemers tegelijkertijd scholen. Collega’s ontmoeten elkaar op een andere manieren leren van en met elkaar. Bij een bijscholing toetsen de collega’s elkaar op informele wijze af onder begeleiding van een ervaren trainer. Door het inzetten van deze werkvorm spreek je deelnemers aan op hun eigen verantwoordelijk en in de praktijk dienen zij elkaar ook in te leren, te blijven beoordelen en aan te spreken.

Vanmiddag de scholing van perifeer infuus en picc gehad. We vonden het als team enorm leerzaam. Erg goede scholing en Marieke was helemaal top. Duidelijke uitleg, instructies en heel praktisch. We hebben veel geleerd! Complimenten!

Het was een fijne middag afgelopen vrijdag. Mijn complimenten en dank voor zowel de professionaliteit en de vriendelijkheid die ik iedere keer weer tegen kom.

Vandaag mijn toetsing gehad voor mijn verpleegtechnische vaardigheden. Het is een erg leuk lokaal en een rustige omgeving. Je wordt goed op je gemak gesteld en ik vond het een zeer prettige ervaring! Toetser neemt ook goed de tijd voor je en geeft goede feedback waar je zeker wat mee kan! Top organisatie

Ik ontvang graag vrijblijvend informatie over maatwerkscholing/ toetsing op het gebied van de voorbehouden en risicovolle handelingen.

Contactformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu