Algemene informatie

Meer informatie over onze aanpak bij teamcoaching vind je op deze pagina. Mail of bel ons als je interesse hebt om teamcoaching binnen jouw organisatie in te zetten.

De ervaring leert dat teams hierna met meer werkplezier aan de slag gaan met elkaar en geleerd hebben hoe zij zaken constructief bespreekbaar kunnen maken om hun werk beter en leuker te maken.

Introductie teamcoaching

Werken in de zorg doe je niet alleen! Veelal is dit in een (zelfsturend of zelf organiserend) team. Elke zorgprofessional heeft een rol en een bijdrage in de ontwikkeling van het team.

Wanneer binnen een team de samenwerking stagneert, kan dit gevolgen hebben voor de kwaliteit van zorg en het werkplezier. Teamcoaching is een middel om inzicht te krijgen in deze situaties. Het team krijgt helder waarvoor zij (ook alweer) bestaan, wat er nodig is het werk op een fijne en juiste manier uit te voeren en wat maakt dat dit niet lukt. Vanuit dit inzicht ontstaat een beweging richting gedragsverandering. Coaching is erop gericht potentiële kwaliteiten van een team (en het individu) vrij te maken.

coaching

Inhoud

De inzet van teamcoaching maakt dat alles wat er binnen een team gebeurt, zichtbaar wordt. Dat zaken op tafel komen. Vragen als: Wat doet wie en waarom? Wat gebeurt er in de samenwerking? Wat maakt dat dingen niet lekker lopen? Wat werkt juist goed? Allemaal zaken waar, door de waan van de zorg, vaak te weinig bij stil wordt gestaan.

Met teamcoaching gaat een team, op basis van hun eigen ‘last’, stap voor stap op onderzoek uit. Waar ligt de last precies, wat wil het team veranderen? Wat maakt dat het team er zelf niet uit komt? Wat is nodig om tot verandering te komen? Altijd blijkt dat de antwoorden op deze vragen al in het team aanwezig zijn. Echter zitten deze antwoorden vaak verscholen in het team onbewuste.

De teamcoach faciliteert het team op weg naar de nodige bewustwording en de gewenste gedragsverandering.

Werkwijze

  • De teamcoach en het team starten met een inventarisatie. Wat wil het team (of het individu) veranderen en wat weerhoudt het team ervan de situatie zelf te veranderen?
  • Er wordt gezamenlijk geformuleerd wat de huidige en de gewenste situatie is. Wat er nodig is om de doelen van het team (of van het individu) te behalen.
  • De duur van een teamcoachtraject, is afhankelijk van de leerdoelen van het team. Doorgaans vinden minimaal 5 sessies plaats, met een tussenpozen van maximaal 6 weken.
  • Tijdens een teamcoachtraject wordt een combinatie van begeleidingsvormen.
  • Er worden momenten van voortgangsbewaking.
  • Het teamcoachtraject wordt afgesloten met een evaluatie van de resultaten.
  • De locatie van de coaching wordt in overleg bepaald.

Investering

Bij een volledig coachtraject kunt u, afhankelijk van de coach en het aantal sessies, ongeveer rekenen op een investering van € 3.500,00 exclusief BTW.

Individuele coachtrajecten worden aangeboden tegen een uurtarief van € 80,00 exclusief BTW Individuele coachsessies duren doorgaans 1,5 uur en omvatten tussen de 5-8 sessies.

ANDEREN VOLGDEN OOK DEZE SCHOLING…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
U moet akkoord gaan met de Privacyverklaring.