E-learning module Wondzorg | Rode wonden

Introductie

Vanuit Zorg voor leren bieden we toegankelijke e-learning voor zorgprofessionals. De modules worden in samenwerking met specialisten ontwikkeld en continu aangepast als er nieuwe ontwikkelingen zijn of de protocollen veranderen. Ons platform is eenvoudig te gebruiken op verschillende apparaten (vaste pc, laptop, ipad, tablet, smartphone). Na slagen (herkansen is mogelijk) ontvang je een digitaal certificaat. Deze blijft als PDF bestand altijd voor jou beschikbaar in de leeromgeving en kun je eenvoudig opslaan en delen met opdracht-/werkgevers. Zo kun je in onze leeromgeving je eigen portfolio opbouwen.

De modules zijn gebaseerd op de Vilans protocollen en/of specifieke geldende richtlijnen over het betreffende onderwerp.

Vrijwel alle modules zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Als jij je registratienummer invult in de leeromgeving wordt de accreditatie direct automatisch verwerkt na het behalen van een module.

Doelgroep: Helpenden +
Soort scholing: E-learning gebaseerd op de laatste Vilans protocollen. Bij slagen (herkansen mogelijk) wordt een digitaal certificaat uitgereikt. Deze module is speciaal ontwikkeld voor Helpenden +. Voor Verzorgenden IG en VErpleegkundigen bieden we de module Wondzorg | Basiskennis aan.
Studieduur e-learning: Gemiddeld 1 uur afhankelijk van jouw eigen leerstijl.
Benodigdheden: Een computer, tablet of smartphone waarop je de e-learning kunt volgen.
Investering € 19,50 vrijgesteld van BTW
Accreditatiepunten Kwaliteitsregister 1 ODA punt in het Kwaliteitsregister V&V. Dit ODA punt verwerk je zelf onder jouw account.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.

De module

Deze module is speciaal ontwikkeld voor Helpenden +. De inhoud is gebaseerd op de laatste versie van de Vilans protocollen. Onze e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn vanuit de protocollen.

Inhoud

In deze module komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De werking van de huid
 • Factoren die een rol spelen bij wondgenezing
 • Fasen van wondgenezing
 • Altis methode
 • TIME-model
 • Behandeling en verbandmaterialen van rode wonden
 • Skin tears (een specifieke rode wond)

De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.

Leerdoelen

 • De deelnemer is op de hoogte van de werking van de huid;
 • De deelnemer kan de factoren die een rol spelen bij wondgenezing benoemen;
 • De deelnemer kan de verschillende fasen van wondgenezing benoemen;
 • De deelnemer kan een wondanamnese uitvoeren volgens de ALTIS methode;
 • De deelnemer kan aan de hand van het TIME model toelichten welke observatiepunten van belang zijn bij inspectie van een wond;
 • De deelnemer kan een keuze maken en beargumenteren voor een product voor de verzorging en behandeling van de rode wond;
 • De deelnemer herkent skin tears, kent de oorzaken en risicofactoren ervan en is op de hoogte van de preventiemethoden en verzorging van skin tears.

Aanmelden

Indien je klikt op de knop ‘Bestel deze e-learning module’ kom je in onze catalogus van ons leerplatform terecht. Daar kun je de module bestellen en dan wordt direct jouw account aangemaakt. Na betalen staat de e-learning module ook direct voor je open.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.