E-learning module Signaleren huiselijk geweld

Introductie

Vanuit Zorg voor leren bieden we toegankelijke e-learning voor zorgprofessionals. De modules worden in samenwerking met specialisten ontwikkeld en continu aangepast als er nieuwe ontwikkelingen zijn of de protocollen veranderen. Ons platform is eenvoudig te gebruiken op verschillende apparaten (vaste pc, laptop, ipad, tablet, smartphone). Na slagen (herkansen is mogelijk) ontvang je een digitaal certificaat. Deze blijft als PDF bestand altijd voor jou beschikbaar in de leeromgeving en kun je eenvoudig opslaan en delen met opdracht-/werkgevers. Zo kun je in onze leeromgeving je eigen portfolio opbouwen.

De modules zijn gebaseerd op de Vilans protocollen en/of specifieke geldende richtlijnen over het betreffende onderwerp.

Vrijwel alle modules zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Als jij je registratienummer invult in de leeromgeving wordt de accreditatie direct automatisch verwerkt na het behalen van een module.

Doelgroep: Alle zorgverleners en mantelzorgers
Soort scholing: E-learning gebaseerd op de laatste Vilans protocollen. Bij slagen (herkansen mogelijk) wordt een digitaal certificaat uitgereikt.
Studieduur e-learning: Gemiddeld 1 uur
Benodigdheden: Een computer, tablet of smartphone waarop je de e-learning kunt volgen.
Investering € 17,50 vrijgesteld van BTW
Accreditatiepunten Kwaliteitsregister 2 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V. Indien je jouw registratienummer invult in jouw profiel, dan wordt de accreditatie na slagen direct automaisch verwerkt in het Kwaliteitsregister.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.

De module

De inhoud is gebaseerd op de laatste versie van de Vilans protocollen. Onze e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn vanuit de protocollen.

Inhoud

  • Wat verstaan we onder huiselijk geweld
  • Vijf soorten huiselijk geweld
  • Verschijningsvormen van huiselijk geweld
  • Mogelijkheden met betrekking tot de aanpak van huiselijk geweld.

Deze module gaat met name in op het signaleren van huiselijk geweld, het bespreekbaar maken en het melden van de signalen en niet op het werken met de meldcode. Daar komt een aparte module voor.

De module bevat ook links naar extra hulpmiddelen, folders of filmpjes. De inhoud hiervan komt niet aan bod in de toets aan het eind van de module.

De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.

Signaleren huiselijk geweld
Signaleren huiselijk geweld

Leerdoelen

  • De deelnemer weet wat wordt verstaan onder Huiselijk geweld
  • De deelnemer weet welke vijf soorten Huiselijk geweld er zijn
  • De deelnemer weet welke verschijningsvormen van Huiselijk geweld er zijn
  • De deelnemer kent de mogelijkheden met betrekking tot de aanpak van Huiselijk geweld
  • De deelnemer kent de signalen van Huiselijk geweld en weet hoe deze bespreekbaar te maken en te melden.

Aanmelden

Indien je klikt op de knop ‘Bestel deze e-learning module’ kom je in onze catalogus van ons leerplatform terecht. Daar kun je de module bestellen en dan wordt direct jouw account aangemaakt. Na betalen staat de e-learning module ook direct voor je open.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.