E-learning module Rapporteren (via SOAP en TIME)

Introductie

Vanuit Zorg voor leren bieden we toegankelijke e-learning voor zorgprofessionals. De modules worden in samenwerking met specialisten ontwikkeld en continu aangepast als er nieuwe ontwikkelingen zijn of de protocollen veranderen. Ons platform is eenvoudig te gebruiken op verschillende apparaten (vaste pc, laptop, ipad, tablet, smartphone). Na slagen (herkansen is mogelijk) ontvang je een digitaal certificaat. Deze blijft als PDF bestand altijd voor jou beschikbaar in de leeromgeving en kun je eenvoudig opslaan en delen met opdracht-/werkgevers. Zo kun je in onze leeromgeving je eigen portfolio opbouwen.

De modules zijn gebaseerd op de Vilans protocollen en/of specifieke geldende richtlijnen over het betreffende onderwerp.

Vrijwel alle modules zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Als jij je registratienummer invult in de leeromgeving wordt de accreditatie direct automatisch verwerkt na het behalen van een module. LET OP: dit geldt voor deze module vanaf 8 december 2023! Indien je de module voor die tijd doorloopt kun je zelf 2 ODA punten verwerken in jouw account van het Kwaliteitsregister V&V.

Doelgroep: Alle zorgverleners
Soort scholing: E-learning gebaseerd op de laatste richtlijnen. Bij slagen (herkansen mogelijk) wordt een digitaal certificaat uitgereikt.
Studieduur e-learning: Gemiddeld 2 uur afhankelijk van jouw eigen leerstijl.
Benodigdheden: Een computer, tablet of smartphone waarop je de e-learning kunt volgen.
Investering € 19,50 vrijgesteld van BTW
Accreditatiepunten Kwaliteitsregister 2 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V. Indien je jouw registratienummer invult in jouw profiel, dan wordt de accreditatie na slagen direct automatisch verwerkt in het Kwaliteitsregister.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.

De module

De inhoud van deze module is gebaseerd op de laatste richtlijnen. Indien er aanpassingen zijn wordt de inhoud van de module daarop aangepast.

 

Inhoud

In deze module gaan we in op:

  • Wanneer je moet rapporteren
  • Welke rechten de zorgvrager heeft in de verslaglegging van het zorgplan
  • Welke plichten jij hebt als zorgverlener in het kader van verslaglegging
  • Rapporteren volgens de SOAP methodiek
  • Rapporteren volgende de TIME methode bij wonden
  • Rapporteren op gedrag
  • Schrijfstijl tips

 

Toets

De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.

 

Accreditatie

Indien je jouw registratienummer invult in jouw profiel in de leeromgeving, dan wordt de accreditatie na slagen direct automatisch verwerkt in het Kwaliteitsregister V&V.

LET OP: dit geldt vanaf 8 december 2023. Tot die tijd kun je zelf bij slagen voor deze module 2 ODA punten opvoeren in jouw account van het Kwaliteitsregister V&V.

Leerdoelen

De deelnemer weet:

Wanneer je moet rapporteren;
Welke rechten de zorgvrager heeft in de verslaglegging van het zorgplan;
Welke plichten jij hebt als zorgverlener in het kader van verslaglegging.

De deelnemer kan:

Rapporteren volgens de SOAP methodiek;
Rapporteren volgende de TIME methode bij wonden;
Rapporteren op gedrag;
De rapportages kort en krachtig en begrijpelijk formuleren.

Aanmelden

Indien je klikt op de knop ‘Bestel deze e-learning module’ kom je in onze catalogus van ons leerplatform terecht. Daar kun je de module bestellen en dan wordt direct jouw account aangemaakt. Na betalen staat de e-learning module ook direct voor je open.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.