Introductie

Vanuit Zorg voor leren bieden we toegankelijke e-learning voor zorgprofessionals. De modules worden in samenwerking met specialisten ontwikkeld en continu aangepast als er nieuwe ontwikkelingen zijn of de protocollen veranderen. Ons platform is eenvoudig te gebruiken op verschillende apparaten (vaste pc, laptop, ipad, tablet, smartphone). Na slagen (herkansen is mogelijk) ontvang je een digitaal certificaat. Deze blijft als PDF bestand altijd voor jou beschikbaar in de leeromgeving en kun je eenvoudig opslaan en delen met opdracht-/werkgevers. Zo kun je in onze leeromgeving je eigen portfolio opbouwen.

De modules zijn gebaseerd op de Vilans protocollen en/of specifieke geldende richtlijnen over het betreffende onderwerp.

Vrijwel alle modules zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Als jij je registratienummer invult in de leeromgeving wordt de accreditatie direct automatisch verwerkt na het behalen van een module.

Doelgroep: Zorgmedewerkers die contact hebben met cliënten, cliëntenmateriaal of met de directe omgeving van cliënten.
Soort scholing: E-learning gebaseerd op landelijke richtlijnen (Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en Stichting Richtlijnen Infectiepreventie (SRI). Bij behalen van de toets (herkansen mogelijk) wordt een digitaal certificaat uitgereikt.
Studieduur e-learning: Gemiddeld 60 minuten inclusief toets afhankelijk van jouw eigen leerstijl.
Benodigdheden: Een computer, tablet of smartphone waarop je de e-learning kunt volgen.
Investering € 17,50 vrijgesteld van BTW
Accreditatiepunten Kwaliteitsregister 1 accreditatiepunt in het Kwaliteitsregister V&V. Indien je jouw registratienummer invult in jouw profiel, dan wordt de accreditatie na slagen direct automatisch verwerkt in het Kwaliteitsregister.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.

De module

De inhoud is gebaseerd op de laatste richtlijnen en is ontwikkeld door een expert op het gebied van infectiepreventie. Onze e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn vanuit de richtlijnen.

Op het gebied van infectiepreventie werkt Zorg voor leren samen met de Infectie Preventie Academie (IP-Academie). Zij zijn expert op het gebied van infectiepreventie en hebben verschillende e-learning modules ontwikkeld. Deze vind je in de catalogus van Zorg voor leren. IP-Academie biedt ook een uitgebreide opleiding tot Infectiepreventie adviseur aan. Wil je meer weten over die opleiding? Klik HIER

Inhoud

BRMO staat voor Bijzonder Resistent Micro Organisme. Het betreft een bacterie die ongevoelig (resistent) is voor bepaalde antibiotica. In de module wordt uitgelegd wat een BRMO is en welke maatregelen er genomen moeten worden om de verspreiding van een BRMO te voorkomen.

De module is gebaseerd op landelijke richtlijnen (Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en Stichting Richtlijnen Infectiepreventie (SRI).

De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.

BRMO
BRMO

Leerdoelen

De deelnemer weet:

  • wat een BRMO is;
  • hoe een bacterie resistent kan worden;
  • hoe BRMO’s zich beschermen tegen antibiotica;
  • hoe resistentie tegengegaan kan worden en waarom dat belangrijk is;
  • welke maatregelen genomen worden om verspreiding van BRMO’s te voorkomen;
  • hoe je weet of iemand drager is van een BRMO en hoe je weet of een BRMO verdwenen is;
  • wat dit allemaal betekent voor jou als je een kamer van een cliënt met een BRMO binnen wil gaan of op een andere manier contact hebt met een cliënt met een BRMO.

Aanmelden

Indien je klikt op de knop ‘Bestel deze e-learning module’ kom je in onze catalogus van ons leerplatform terecht. Daar kun je de module bestellen en dan wordt direct jouw account aangemaakt. Na betalen staat de e-learning module ook direct voor je open.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.