Erkende opleiding Helpende+

Vanaf 2020 gaan we in samenwerking met Linda Dekker van Leerzorg en het Alfa college een erkende opleiding Helpende + aanbieden.

Erkend

Het betreft het erkende keuzedeel Helpende plus K0905.

Aanleiding

Er is een divers aanbod van scholingen om Helpende + te worden. De onderwerpen en de duur van deze verschillende trajecten lopen zeer uiteen. Door de komst van dit erkende keuzedeel kunnen helpenden + op een verantwoorde en eenduidige manier breder worden ingezet. Bovendien is dit ook een goede manier om iemand eens te laten proeven aan niveau 3 en eventuele doorstroming mogelijk te maken.

Inhoud

Met dit keuzedeel wordt de helpende bekwaam in eenvoudige verzorgende vaardigheden die in het werkveld van
zorg en welzijn veel gevraagd worden. Denk aan:

 • het verzamelen van gegevens via meten van de pols en temperatuur;
 • het toedienen van medicatie;
 • het druppelen van ogen, oren of neus van de cliënt;
 • het aan- en uittrekken van steunkousen.

Daarnaast leert de helpende om bij afwijkingen bij de cliënt te signaleren en daar adequaat mee om te gaan en te handelen in acute situaties. Hij/zij weet waartoe hij/zij zelf bevoegd is en wanneer de expertise van andere deskundigen dient te worden ingeroepen. Ook is er in deze opleiding aandacht voor de context waarin men werkt door het leren over veel voorkomende ziektebeelden in de zorg.

Aanbod

We bieden deze scholing incompany aan voor groepen van 10 tot 15 deelnemers. Verschillende bedrijven kunnen ook samen een groep formeren. Belangrijk is dat de helpende in zijn of haar werkveld praktijkervaring opdoet tijdens de opleiding. Het is dus echt een combinatie van werken en leren. De 9 praktijkbijeenkomsten zijn dan ook over een langere periode verspreid om het geleerde direct goed te kunnen oefenen en toepassen in de praktijk.

De praktijkbijeenkomsten zijn informeel opgezet en er op gericht dat de deelnemers met gedegen kennis en vaardigheden en vol zelfvertrouwen in de rol van Helpende + aan de slag kunnen bij de werkgever.

Meer informatie

Wilt u meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen:

Zorg voor leren | Carolien, Paulien en Nadine | 085 130 87 90

Leerzorg | Linda Dekker | 06 54397516 | https://leerzorg.com/

2 antwoorden
 1. Hennie Nennie
  Hennie Nennie zegt:

  Ik zou heel graag deze opleiding willen doen. Ik heb ook al een keer niveau 3IG gedaan. Ik moest nog maar een half jaar. Dat was in 2016

  Beantwoorden
  • zorgvoorleren
   zorgvoorleren zegt:

   Beste Hennie, dank voor jouw reactie. Wellicht is er vanuit Welthuis behoefte om een groep te starten. We komen graag naar jullie toe om deze opleiding te verzorgen namelijk.Gr. Nadine | Zorg voor leren

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *