Zorg voor leren actief tijdens NL doet

De grootste vrijwilligersactie van Nederland

Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.
Zorg voor leren vindt NL doet een heel mooi initiatief en onder het mom “initiatief moet beloond worden” hebben we ons direct aangemeld voor een vrijwilligersklus. Heel graag wilden we iets voor de organisatie Fundis (voorheen Vierstroom) doen, omdat vanuit Fundis onze eerste klanten zijn gekomen in 2014 (het jaar van oprichting). ZoNL doet 2015 hebben we samen met nog meer vrijwilligers de tuin aangepakt van het ontmoetingscentrum op de Susannegang 40 in Zoetermeer. Dit ontmoetingscentrum is gericht op mensen met dementie en hun naasten. Zij hebben het pand op de Susannegang onlangs betrokken. Binnen is het al prachtig geworden. Het is de wens om ook de tuin een fijne plek te laten worden voor de bezoekers. Hier hebben we zaterdag 21 maart een eerste stap in gezet. Er is een grote border gemaakt, er zijn kleine bloemperkjes gemaakt, tuinmeubilair is geschuurd en in de olie gezet, er is een grote houten plantenbak en moestuinbak in elkaar gezet en gevuld en onkruid tussen de stoeptegels verwijderd.
Het weer zat niet helemaal mee, maar toch scheen voor ons de zon, want wat zijn we hartelijk ontvangen door de medewerkers en vrijwilligers van het ontmoetingscentrum! Nynke bedankt voor de perfecte organisatie! Jo bedankt voor de heerlijke soep! Wij hebben genoten van de fijne dag en het werk. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij tijdens NL doet!
Kijk voor meer informatie op:
www.nldoet.nl
 

Laatste nieuws