Erkende opleiding Helpende+

Algemene introductie over training

In samenwerking met Linda Dekker van Leerzorg bieden we een erkende opleiding Helpende + aan. Het betreft het erkende keuzedeel Helpende plus K1296.

We bieden deze opleiding in 2 varianten aan: een erkende variant, inclusief leerwerkplek + landelijk praktijkexamen OF een opleiding met bewijs van deelname: geen leerwerkplek vereist en geen landelijk praktijkexamen.

Medicatie Helpende plus

Inhoud training

Met dit keuzedeel word je als helpende bekwaam in eenvoudige verzorgende vaardigheden die in het werkveld van zorg en welzijn veel gevraagd worden. Denk aan:

 • het verzamelen van gegevens via meten van de pols en temperatuur;
 • het toedienen van medicatie;
 • het druppelen van ogen, oren of neus van de cliënt;
 • het verzorgen van rode wonden;
 • het legen en verwisselen van een katheterzakje;
 • het aan- en uittrekken van steunkousen.

Daarnaast leer je om bij afwijkingen bij de cliënt te signaleren en daar adequaat mee om te gaan en te handelen in acute situaties. Je weet waartoe je zelf bevoegd bent en wanneer je de expertise van andere deskundigen dient in te roepen. Ook is er in deze opleiding aandacht voor de context waarin je werkt door het leren over veel voorkomende ziektebeelden in de zorg.

Tijdens de opleiding krijg je een lesmap en volg je e-learning. Tussen de praktijkbijeenkomsten maak je opdrachten.

Aanbod

We bieden deze scholing voor (zelfstandig) zorgverleners aan in ons open aanbod. Belangrijk is dat in jouw werkveld praktijkervaring opdoet tijdens de opleiding. Het is dus echt een combinatie van werken en leren. De praktijkbijeenkomsten zijn dan ook over een langere periode (minimaal 12 weken) verspreid om het geleerde direct goed te kunnen oefenen en toepassen in de praktijk. Het betreft 4 praktijkbijeenkomsten van 6 uur.

De praktijkbijeenkomsten zijn informeel opgezet en er op gericht dat de deelnemers met gedegen kennis en vaardigheden en vol zelfvertrouwen in de rol van Helpende + aan de slag kunnen bij de opdrachtgever.

Goede uitgebreide opleiding en erkend! Heel blij dat ik de opleiding via mijn werkgever mocht volgen.

4 reacties. Leave new

 • Goedemorgen
  Wanneer is de start van de cursus

  Beantwoorden
  • zorgvoorleren
   juni 30, 2022 10:26 am

   Dank voor je bericht. We bieden momenteel deze scholing aan via een incompany traject, dus helaas niet in het open aanbod. We kunnen de scholing dus wel voor een groepjes aanbieden op locatie eventueel. Gr. Nadine

   Beantwoorden
 • Goedemorgen
  Wordt de cursus nog gegeven.
  Wil graag aan meedoen.Kunt u mij op de hoogte houden

  Beantwoorden
  • zorgvoorleren
   juli 4, 2022 9:30 am

   Dank voor je bericht. We bieden momenteel deze scholing aan via een incompany traject, dus helaas niet in het open aanbod. We kunnen de scholing dus wel voor een groepjes aanbieden op locatie eventueel. Gr. Nadine

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
U moet akkoord gaan met de Privacyverklaring.