E-learning module Handschoenen en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Introductie

Vanuit Zorg voor leren bieden we toegankelijke e-learning voor zorgprofessionals. De modules worden in samenwerking met specialisten ontwikkeld en continu aangepast als er nieuwe ontwikkelingen zijn of de protocollen veranderen. Ons platform is eenvoudig te gebruiken op verschillende apparaten (vaste pc, laptop, ipad, tablet, smartphone). Na slagen (herkansen is mogelijk) ontvang je een digitaal certificaat. Deze blijft als PDF bestand altijd voor jou beschikbaar in de leeromgeving en kun je eenvoudig opslaan en delen met opdracht-/werkgevers. Zo kun je in onze leeromgeving je eigen portfolio opbouwen.

De modules zijn gebaseerd op de Vilans protocollen en/of specifieke geldende richtlijnen over het betreffende onderwerp.

Vrijwel alle modules zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Als jij je registratienummer invult in de leeromgeving wordt de accreditatie direct automatisch verwerkt na het behalen van een module.

Doelgroep: Zorgmedewerkers die contact hebben met cliënten, cliëntenmateriaal of met de directe omgeving van cliënten.
Soort scholing: E-learning gebaseerd op landelijke richtlijnen (Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en Stichting Richtlijnen Infectiepreventie (SRI). Bij behalen van de toets (herkansen mogelijk) wordt een digitaal certificaat uitgereikt.
Studieduur e-learning: Gemiddeld 60 minuten inclusief toets afhankelijk van jouw eigen leerstijl.
Benodigdheden: Een computer, tablet of smartphone waarop je de e-learning kunt volgen.
Investering € 17,50 vrijgesteld van BTW
Accreditatiepunten Kwaliteitsregister 1 accreditatiepunt in het Kwaliteitsregister V&V. Indien je jouw registratienummer invult in jouw profiel, dan wordt de accreditatie na slagen direct automatisch verwerkt in het Kwaliteitsregister.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.

De module

De inhoud is gebaseerd op de laatste richtlijnen en is ontwikkeld door een expert op het gebied van infectiepreventie. Onze e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn vanuit de richtlijnen.

Op het gebied van infectiepreventie werkt Zorg voor leren samen met de Infectie Preventie Academie (IP-Academie). Zij zijn expert op het gebied van infectiepreventie en hebben verschillende e-learning modules ontwikkeld. Deze vind je in de catalogus van Zorg voor leren. IP-Academie biedt ook een uitgebreide opleiding tot Infectiepreventie adviseur aan. Wil je meer weten over die opleiding? Klik HIER

Inhoud

Gebruik van handschoenen en andere PBM beschermen jezelf en je omgeving tegen besmetting met ongewenste micro-organismen; althans als deze materialen goed gebruikt worden. In deze module wordt ingegaan op het op de juiste wijze gebruiken van handschoenen, schorten, mondneusmaskers en beschermende bril en worden de do’s en dont’s aan de orde gesteld. De module is gebaseerd op landelijke richtlijnen (Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en Stichting Richtlijnen Infectiepreventie (SRI).

De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.

Handschoenen en andere pbm
Handschoenen en andere pbm

Leerdoelen

De deelnemer weet:

  • wat besmettelijk materiaal is en waarom je je daartegen moet beschermen;
  • welke materialen je daarvoor ter beschikking hebt en wanneer je deze inzet;
  • hoe je de verschillende PBM gebruikt, en waarom;
  • hoe je PBM en met name handschoenen taak specifiek gebruikt;
  • wat er nooit mag gebeuren bij het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Aanmelden

Indien je klikt op de knop ‘Bestel deze e-learning module’ kom je in onze catalogus van ons leerplatform terecht. Daar kun je de module bestellen en dan wordt direct jouw account aangemaakt. Na betalen staat de e-learning module ook direct voor je open.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.