E-learning module Medisch rekenen

Introductie

Vanuit Zorg voor leren bieden we toegankelijke e-learning voor zorgprofessionals. De modules worden in samenwerking met specialisten ontwikkeld en continu aangepast als er nieuwe ontwikkelingen zijn of de protocollen veranderen. Ons platform is eenvoudig te gebruiken op verschillende apparaten (vaste pc, laptop, ipad, tablet, smartphone). Na slagen (herkansen is mogelijk) ontvang je een digitaal certificaat. Deze blijft als PDF bestand altijd voor jou beschikbaar in de leeromgeving en kun je eenvoudig opslaan en delen met opdracht-/werkgevers. Zo kun je in onze leeromgeving je eigen portfolio opbouwen.

De modules zijn gebaseerd op de Vilans protocollen en/of specifieke geldende richtlijnen over het betreffende onderwerp.

Vrijwel alle modules zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Als jij je registratienummer invult in de leeromgeving wordt de accreditatie direct automatisch verwerkt na het behalen van een module.

Doelgroep: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen
Soort scholing: E-learning module met uitleg van de formules, oefenstof en een eindtoets.
Deze modules zijn gebaseerd op de laatste Vilans protocollen en het toetsingskader medicatieveiligheid. Bij slagen (herkansen mogelijk) wordt een digitaal certificaat uitgereikt.
Studieduur e-learning: Gemiddeld 2 uur afhankelijk van jouw eigen leerstijl.
Benodigdheden: Een computer, tablet of smartphone waarop je de e-learning kunt volgen.
Investering € 19,50 vrijgesteld van BTW
Accreditatiepunten Kwaliteitsregister 2 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V. Indien je jouw registratienummer invult in jouw profiel, dan wordt de accreditatie na slagen direct automatisch verwerkt in het Kwaliteitsregister.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.

De module

De inhoud is gebaseerd op de laatste versie van de Vilans protocollen en het toetsingskader Medicatieveiligheid. Onze e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn vanuit de protocollen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Berekenen van oplossingen;
  • Berekenen van verdunningen;
  • Berekenen druppelsnelheden;
  • Medisch rekenen op het gebied van het toedienen van zuurstof;
  • Het berekenen van de vochtbalans van een cliënt.

We horen veel terug dat mensen het medisch rekenen lastig vinden. In deze module gaan we stap voor stap door alles heen en kun je oefenen en de antwoorden worden uitgebreid toegelicht.

De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.

Leerdoelen

De deelnemer:

  • Kan medisch rekenen toepassen bij: eenheden omrekenen, hoeveelheid medicatie, percentages of aantal IE.
  • Kan medisch rekenen inzake oplossingen, verdunningen en toedienen van zuurstof.
  • Kan de vochtbalans berekenen van een cliënt.

Aanmelden

Indien je klikt op de knop ‘Bestel deze e-learning module’ kom je in onze catalogus van ons leerplatform terecht. Daar kun je de module bestellen en dan wordt direct jouw account aangemaakt. Na betalen staat de e-learning module ook direct voor je open.

Wijzigingen in protocollen

Wil jij op de hoogte blijven van de wijzigingen in de Vilans protocollen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Die versturen we maar een paar keer per jaar en in ieder geval houden we je op de hoogte van wat er is aangepast in de Vilans protocollen voor de meest veel voorkomende handelingen.