Introductie

Naast bijscholing en e-learning bieden we ook mogelijkheden voor 1 op 1 coaching of teamcoaching. Hiervoor werken we samen met ervaren coaches. We stellen hen graag aan je voor.

Coach Mirjam Kompier

Mirjam Kompier

Coach | Regio Gouda, Utrecht

Ik draag de zorg een warm hart toe. Mijn eerste ervaringen in het werkveld, deed ik op tijdens mijn stages van de SPW-opleiding. Ik begon mijn loopbaan als groepsleidster bij Abrona. Na een periode niet in de zorg te hebben gewerkt en verschillende opleidingen, vond ik een baan als HR-adviseur bij NU’91; de Beroepsorganisatie voor Verpleegkundigen en Verzorgenden. Ik vond het fijn weer een bijdrage te leveren in de zorg.

Ik heb bij NU’91 veel geleerd over wat er zich binnen de zorg afspeelt. Het viel mij op dat de focus in de media, vooral gelegd wordt op de dingen die er niet goed gaan in de zorg. Terwijl de zorg een prachtig vak is! Mensen die in de zorg werken, dienen te beschikken over een palet aan kennis en kwaliteiten. Daarnaast is geen dag hetzelfde. En met werken in de zorg dien je, zeker nu, een groot maatschappelijk belang. Daarom vind ik het belang van WERKPLEZIER in de zorg groot. Dat er o.a. aandacht is voor een goede samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor.

Ik zie werkplezier als een gezamenlijke verantwoordelijkheid; van zowel de zorgorganisatie als de zorgprofessional zelf. De organisatie faciliteert en de zorgprofessional neemt regie. Werkplezier kun je namelijk, voor een groot deel, zelf beïnvloeden.

Om eigen invloed te vergroten, is coaching een heel passend middel. Dit heb ik zelf mogen ervaren. Daarom ben ik gestart met Kompier Coaching; een gezonde dosis WERKPLEZIER in de zorg!  Met training, (team) coaching en HR- advies, lever ik een bijdrage om het werkplezier in de zorg te vergroten en zorgprofessionals in de zorg te behouden.

Wil je meer informatie over coaching? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Mijn aanpak is op maat gemaakt en resultaat gericht. Ik ben eerlijk en openhartig en zet mij met plezier in, om potentiële kwaliteiten vrij te maken zodat iemand zo goed mogelijk presteert. Wanneer dit is gelukt, is het belangrijk hier samen (als zorgprofessional en leidinggevende) aan te blijven werken.

Een samenwerking met Zorg voor leren is voor mij een schot in de roos. Om met elkaar te leren en de zorg nóg een stukje mooier te maken!

Lijkt het je leuk eens kennis te maken? Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend.

Amanda de Mos

Coach | Regio Drenthe, Groningen

Mijn naam is Amanda de Mos, geboren in de zomer van 1971 en een hulpverlener in hart en nieren. Na het afronden van mijn hbo-opleiding in 1992 kon ik al snel aan de slag binnen het werkveld van de geestelijke gezondheidszorg. Een dynamisch werkveld waar ik niet alleen bijna 20 jaar met veel plezier heb gewerkt, maar ook zeer waardevolle werkervaring heb opgedaan.

In 2011 heb ik de overstap gemaakt naar mijn eigen praktijk (praktijk Confiant), waar ik werk als psychosociaal therapeut en coach. Het werken als zorgverlener is een van de mooiste beroepen die er is. Toch kan het gebeuren dat je in de loop der tijd merkt dat je werkplezier verdwijnt. Soms weet je waar het aan ligt en wil je hier wat in veranderen. Soms heb je ook niet duidelijk waar het aan ligt en wil je dit graag onderzoeken.

Coaching kan je hierbij helpen. We kunnen onderzoeken wat de reden is dat je minder plezier hebt in je werk, maar ook samen ontdekken wat jij er zelf aan kan doen om dit plezier (weer) te vergroten. Het kan je helpen keuzes te maken die bij jou passen, waardoor je de ruimte voelt om je verder te ontwikkelen.

Ook teamcoaching kan een optie zijn. Als teamcoach kan ik jullie ondersteunen om op een constructieve wijze met elkaar in gesprek te gaan. Hierdoor ontstaat er ruimte om bijvoorbeeld onderlinge irritaties te bespreken of de missie en de visie binnen een team helder te krijgen.

Als fervent hulpverlener ben ik trots dat ik als (team)coach mag samenwerken met Zorg voor leren en zo mijn bijdrage kan leveren aan het werkplezier binnen het werkveld en, hopelijk, het behouden van werkkrachten die hun vak met passie en overgave uitvoeren.

Wil je meer informatie over coaching? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Binnen de praktijk geef ik zowel wandelcoaching als wandeltherapie. De individuele coachtrajecten vallen onder het kopje wandelcoaching en vinden plaats in het bos of bij andere natuurgebieden.

Bij teamcoaching kom ik op de locatie waar het team normaal gesproken samenkomt. Afhankelijk van de vraag, is het ook mogelijk om met het hele team het bos in te gaan.

Hoe werkt wandelcoaching?

Door het rustige wandelen komt niet alleen je lichaam in beweging, maar ook je geest. Wandelen zorgt ervoor dat de stresshormonen afnemen en de gelukshormonen toenemen. Hierdoor ontstaat er ruimte in je hoofd voor nieuwe inzichten en ideeën. Deze ruimte gebruiken we om te gaan werken aan dat wat je bezighoudt.

Een wandelsessie duurt ongeveer een uur. Tijdens de wandeling pas ik mij aan aan het tempo waarin jij wilt lopen. En wil je even zitten? Dat kan ook. Er zijn onderweg genoeg bankjes waar we gebruik van kunnen maken.

Na de wandeling schrijf ik een verslag van wat we hebben besproken. Zo heb je thuis de mogelijkheid om rustig na te lezen waar we mee bezig zijn geweest.

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Vul dan onderstaand contactformulier in en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen!

Meer informatie over coaching? Vul het formulier in.

Contactformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.