Digitale certificaten

Vanaf nu zijn we vanuit Zorg voor leren volledig over op digitale certificaten. We merken dat het voor onze deelnemers handig is om certificaten direct als PDF bestand te ontvangen en we gebruiken hierdoor minder papier. Bovendien kunnen onze deelnemers alle bij ons behaalde certificaten op deze manier handig op één plek terugvinden in onze digitale leeromgeving.

Bij het uitreiken van onze certificaten vinden we het belangrijk dat je je certificaat direct ontvangt als deelnemer, zodat je richting opdrachtgevers meteen kunt laten zien dat je aantoonbaar bekwaam bent. Ook vermelden we uitgebreid wat er aan bod is gekomen qua handelingen en onderwerpen tijdens de training. Op deze manier kan een opdrachtgever eenvoudig het certificaat op waarde schatten.

Op het certificaat staat vermeld wanneer je het hebt behaald. Er staat geen geldigheidsdatum op. We krijgen regelmatig vragen als:

Tot wanneer is mijn certificaat geldig?

Die geldigheid bepalen wij niet als opleider en hierover is ook vanuit de wet- en regelgeving niets vastgelegd. Die geldigheid wordt bepaald vanuit het scholingsbeleid van een zorgorganisatie/zzp’er in de zorg of vanuit een opdrachtgever waar een zorgverlener voor werkt.
De inspectie controleert zorginstellingen op hun scholingsbeleid en of er wordt uitgevoerd wat is vastgelegd. Als het scholingsbeleid is om de zorgverleners 1 keer 2 of 1x per 3 jaar bij te scholen zal de geldigheid van deze certificaten 2 of 3 jaar zijn.

Zelf ook bijscholen? Kijk HIER eens naar ons scholingsaanbod.

Laatste nieuws