Introductie

Deze scholing is gericht op rapporteren via de SOAP methodiek. De SOAP methode structureert het rapporteren en waardoor er beter geobserveerd kan worden en de kwaliteit van zorg verbetert. Voorwaarde hierbij is wel dat er binnen de organisatie een duidelijke visie heeft op methodisch werken en dat iedereen ook daadwerkelijk methodisch werkt. Zie ook onze scholing Methodisch werken.

Inhoud

Deze scholing is altijd maatwerk. De systematiek van het methodisch werken van de organisatie is het vertrekpunt. Naast de theorie over de SOAP methodiek gaan de deelnemers met elkaar actief aan de slag op basis van eigen casuïstiek om de rapportage vaardigheden te verbeteren en meer de uniformiseren binnen het team. Afhankelijk van de scholingsbehoefte kunnen we nog aanvullende onderwerpen meenemen als het doen van MIC meldingen of het geven van feedback en het leren met en van elkaar op de werkvloer.

rapporteren zorg
Leerdoelen Zorginstelling

Leerdoelen

De deelnemer:

  • Is op de hoogte van het belang van methodisch werken en is bekend met de visie van de organisatie op methodisch werken;
  • Kan rapporteren volgende richtlijnen met behulp van de SOAP methode.

Onze werkwijze

De training wordt verzorgd door een docent met een verpleegkundige achtergrond. In de training wordt gewerkt vanuit de eigen praktijksituatie van de deelnemer die hiertoe een casus uit de eigen praktijk uitwerkt. We scholen in een informele setting waarbij het in een veilige omgeving met en van elkaar leren centraal staat.

Ik heb nu 2 scholingen bij jullie heb gevolgd en ben erg enthousiast over de opzet en professionaliteit ervan. Kundige en enthousiaste lesgevers ook. Erg fijn! Dank jullie wel.

Contactformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu