Mondzorg bij jouw cliënten op orde krijgen?

MondzorgDe inspectie voor de gezondheidszorg heeft door onderzoek aangetoond dat het de mondzorg bij ouderen met een zorgbehoefte slecht gesteld is.

Hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van de mondzorg binnen jouw zorginstelling WEL op orde is? Wellicht is er een aandachtsvelder benoemd of is mondzorg een vast onderdeel in het opleidingsbeleid?

Workshops Mondzorg

Zorg voor leren biedt workshops Mondzorg . Daarbij helpen we je door een praktische aanvulling op het opleidingsbeleid voorkomen dat dit probleem in de toekomst nog voorkomt.

Na afloop van de workshop:

 • Hebben de medewerkers alle benodigde kennis over mondzorg.
 • Weten ze hoe de deze kennis toe kan passen.
 • Zijn eventuele belemmeringen die een goede mondzorg in de weg staan besproken.

Borgen van beleid

In maximaal 2 uur tijd vullen we vervolgens samen het opleidingsbeleid aan en is het thema mondzorg voor de toekomst geborgd.


Hoe werken wij?

Deelnemers volgen een e-learning module en vervolgens de workshop van 2 uur. 3, 6 en 12 maanden na afloop van de workshop krijgen de deelnemers per mail een reflectieopdracht. Zo zijn we vanuit Zorg voor leren als het ware een stok achter de deur om de mondverzorging onder de aandacht te houden. Alleen op deze manier zal het gedrag ook op lange termijn veranderen.Alles wat aandacht krijgt groeit

 Contact

Ben je nieuwsgierig naar onze werkwijze en workshop?

Mail ons nu voor meer informatie over de workshop Mondzorg

2 antwoorden
 1. Joke Bruens
  Joke Bruens zegt:

  Hoi Paulien,

  Ik heb net de eerste reflectieopdracht van jullie ontvangen naar aanleiding de workshop Mondzorg. Wat goed dit te krijgen,
  Je staat er weer even bij stil, doe ik dit zo, wat gaat goed en wat kan beter.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitspraken van deelnemers en klanten:

Zorg voor Leren (Paulien Schulten) verzorgt voor WelThuis de groepslessen Mondzorg. Bij WelThuis hebben wij geconstateerd dat alleen e-learning voor dit onderwerp niet afdoende is. WelThuis is erg te spreken over de wijze waarop Zorg voor Leren ons hierin terzijde staat en de hoe de deskundigheid van Paulien in de groepslessen naar voren komt. De medewerkers zijn erg enthousiast over de lessen. Zorg voor Leren hartelijk dank hiervoor.
Joyce Zuurveld-Breas opleidingsadviseur WelThuis

De mondzorg is zeker goed bespreekbaar bij de cliënten, ik heb het uit kunnen leggen en de cliënt wil nu ook een tandarts bezoek.
Zelf ben ik bewust bezig met goed poetsen, we hebben ook leerlingen die ik daar goed in begeleid.
Mondzorg zeer belangrijk! (deelnemer)

Ik vond de workshop mondzorg erg belangrijk en leerzaam. Heb het altijd al belangrijk gevonden en goed dat hier nu zoveel aandacht aan besteed wordt! (deelnemer)

Ik vond deze training waardevol en leuk.(deelnemer)

Mondproblemen in de palliatieve fase en meer …

Wat is Candidiasis?
Candidiasis of spruw is een schimmelaandoening in de mond die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels.
Wat is Xerostomie?
Bij Xerostomie heeft de cliënt het gevoel van een droge mond, terwijl de speekselklieren mogelijk wel normaal functioneren.

Mondzorg ondermaats

Via onderstaande link een nieuwsbericht over de mondzorg in verpleeghuizen. http://nos.nl/artikel/719154-mondzorg-verpleeghuis-ondermaats.html In 2013 heeft de inspectie extra gecontroleerd op mondzorg. Er worden nu maatregelen genomen om de mondzorg van bewoners van verpleeghuizen te verbeteren. Zorg voor leren heeft hiervoor een opleidingsprogramma ontwikkeld. Geïnteresseerd? Neem contact op via info@zorgvoorleren.nl of bel naar 06 44 93 46 […]

Workshop Mondzorg in volle gang

In opdracht van Wel Thuis, onderdeel van Fundis in Gouda, verzorgt Zorg voor leren voor ruim 600 medewerkers een workshop Mondzorg met als doel om de kwaliteit van de mondverzorging van de cliënten van Wel Thuis te verbeteren. Deelnemers doorlopen voorafgaand aan de workshop een e-learning module. De workshop bestaat uit diverse werkvormen, zoals het […]

Mondzorg