VRH toetsers training | 12 handelingen en didactische vaardigheden

Wilt u binnen uw organisatie geaccrediteerd VRH toetsers opleiden? Wellicht is onze VRH toetsers training dan interessant voor u.

Onderstaand programma is volledig naar uw wensen aan te passen.

Informatie |VRH toetsers training

Doelgroep en niveau: niveau 3IG en hoger
Tijden praktijk: 9.00 – 17.00 uur
Studieduur e-learning: Het is mogelijk om de deelnemers zich te laten voorbereiden via uw eigen e-learning modules. U kunt ook gebruik maken van de e-learning van Zorg voor leren. In dat geval dienen de deelnemers rekening te houden met een gemiddelde studieduur van 1 uur per module. We bieden bij deze scholing 9 modules aan.
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers met 1 trainer en tot maximaal 12 met 2 trainers
Investering: € 1.600,00 vrijgesteld van BTW per groep exclusief eventuele reiskosten en ontwikkelkosten en accreditatie bij maatwerk.
Accreditatiepunten Kwaliteitsregister: 15 accreditatiepunten bij onderstaand beschreven opzet. En bij maatwerk of gebruik van eigen e-learning dienen we een nieuwe accreditatie aan te vragen.

Opzet (voorbeeld)

E-learning

De deelnemer aan de VRH toetsers training start met het doornemen van de theorie via e-learning. De e-learning bevat naast de theoretische achtergrond de meest recente versie van de observatielijsten van de Vilans protocollen. Zo is er altijd inzicht in hoe een handeling stap voor stap volgens het meest recente protocol dient te worden uitgevoerd. Het is tevens mogelijk om gebruik te maken van uw eigen VRH e-learning.

Praktijkbijeenkomst

Tijdens de praktijkbijeenkomst kunnen er vragen worden gesteld, bijvoorbeeld naar aanleiding van de e-learning. De deelnemers oefenen met aftoetsen. Hierbij wordt er ingegaan op de wijze waarop er wordt getoetst en hoe er feedback wordt gegeven. De training wordt verzorgd door ervaren trainers met een docentenopleiding en een verpleegkundige achtergrond. De trainers zijn zelf ook nog actief in het werkveld.

Herhaling

Na afloop van de praktijkbijeenkomst ontvangen de deelnemers regelmatig herhaling en/of verdieping van de theorie per mail. Dit is kort en krachtig en houdt de deelnemers scherp. Tevens zijn we vanuit Zorg voor leren als het ware een stok achter de deur om de eventuele actiepunten onder de aandacht te houden.

Inhoud

De inhoud van de VRH toetsers training beslaat enerzijds de Voorbehouden en Risicovolle handelingen (wat zijn de kritische punten bij het aftoetsen) en anderzijds de didactische vaardigheden. Bij de didactische vaardigheden richten we ons op:

 • hoe heet je iemand welkom en breek je het ijs;
 • hoe kom je erachter of iemand gespannen is voor het aftoetsen? En wat doe je dan;
 • hoe beoordeel je objectief;
 • hoe ga je om met het beoordelen van collega’s;
 • hoe geef je feedback? Zowel positieve als opbouwende;
 • hoe geef je een onvoldoende beoordeling.

Leerdoelen:

 • De deelnemer is op de hoogte van het VRH scholingsbeleid binnen de organisatie waar hij of zijn werkzaam is;
 • De deelnemer kent het belang van werken volgens protocollen;
 • De deelnemer handelt in de praktijk conform de protocollen of wijkt hier met goede argumenten van af;
 • De deelnemer kent zijn of haar eigen rol als toetser;
 • De deelnemer kan bij een toetsing de collega op een ontspannen manier welkom heten en het ijs breken;
 • De deelnemer weet hoe hij of zij erachter kan komen of een collega gespannen is voor de toetsing;
 • De deelnemer weet hoe hij of zo objectief mogelijk beoordeelt;
 • De deelnemer kan een collega objectief beoordelen;
 • De deelnemer kent de theorie over feedback geven;
 • De deelnemer kan positieve feedback geven;
 • De deelnemer kan opbouwende feedback geven;
 • De deelnemer kan feedback ontvangen;
 • De deelnemer kan een onvoldoende beoordeling geven;
 • De deelnemer weet hoe hij of zij kan handelen als een collega het niet eens is met de beoordeling;
 • De deelnemer kan reflecteren op zijn of haar rol als toetser.

Contact

Bent u nieuwsgierig naar onze werkwijze en workshops? Neem via onderstaand invulformulier contact met ons op of bel naar 085 13 87 90

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Mail ons nu voor meer informatie over de VRH toetsers training

Uitspraken van deelnemers Voorbehouden en Risicovolle handelingen:

Ik heb echt veel gehad aan deze training. De sfeer was goed en nadat ik succesvol was beoordeeld kreeg ik direct mijn certificaat mee. Heel erg bedankt!

Ik heb het als leerzaam en prettig ervaren. Ik was op de een of andere manier heel zenuwachtig, maar Paulien wist dat goed weg te nemen en heeft mij echt gerustgesteld.

Ik vond deze training in één woord geweldig!

Bijscholingen 2018

Op dit moment zijn we druk aan het werk om een mooie bijscholingsagenda samen te stellen voor 2018. De basisscholing met de voorbehouden en risicovolle handelingen met alles rondom injecteren, katheteriseren en neus-maag- en PEG sonde blijft gelijk van opzet. Er komen nieuwe bijscholingen: Tracheacanule verzorgen, uitzuigen en zuurstof toedienen PICC lijn en infusie Stomazorg […]

Bijscholing PICC-lijn

We zijn druk aan de slag om ons open aanbod aan scholingen uit te breiden. Binnenkort bieden we ook bijscholing aan over de PICC-lijn.   Hou onze bijscholingsagenda in de gaten. Naast de PICC-lijn komt er nog meer aan. We zijn altijd benieuwd welke scholingsbehoefte jij hebt als zorgprofessional. Daar passen wij ons aanbod dan […]

Praktijklokaal Vught officieel in gebruik

Praktijklokaal Vught Vandaag precies een jaar geleden, op 16 februari 2016, werd ons eerste eigen praktijklokaal in gebruik genomen. Dat is ons lokaal in Gouda in een karakteristiek oud schoolgebouw. We krijgen veel reacties over hoe ons praktijklokaal er uit ziet. Onze bezoekers geven aaan dat er een warme uitstraling is, dat het huiselijk is […]