Voorbehouden en Risicovolle handelingen oefenen en laten toetsen?

Een belangrijk onderdeel van het uitvoeren van het werk van Verpleegkundigen en Verzorgenden- IG is het uitvoeren van de voorbehouden en risicovolle handelingen.

Zorgprofessionals zijn zelf verantwoordelijk om hun bekwaamheid op peil te houden. Dit kan onder andere doen door trainingen te volgen en vaardigheden te laten beoordelen. Dat kan via het aanbod van Zorg voor leren.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Bijscholing

Bijscholing Voorbehouden en Risicovolle handelingen op maat al dan niet met e-learning vooraf. In een bijscholing is er ruimte om te oefenen en worden de deelnemers afgetoetst. Dit kan zowel plaatsvinden in een praktijklokaal van Zorg voor leren als op jouw eigen locatie.

Praktijktoetsing

Het is ook mogelijk dat we praktijktoetsingen verzorgen. Ook hierbij geldt dat e-learning vooraf mogelijk is. Praktijktoetsingen zijn geschikt voor ervaren medewerkers die geen tijd voor oefenen nodig hebben.

Toetserstraining

Het is ook mogelijk dat wij interne toetsers opleiden die zelf bijscholing of praktijktoetsingen afnemen binnen jouw organisatie. Lees HIER meer over deze optie.

Hoe werken wij?

We kijken naar hoe we jou het meest effectief kunnen helpen met jouw scholingsbehoefte en wat past bij jouw organisatie. Uit ervaring weten we dat veel mensen een bijscholing of praktijktoetsing spannend vinden. Naast dat de scholing of toetsing kwalitatief goed moet zijn, vinden wij het ook van belang dat de deelnemers een positieve ervaring hebben en zelfverzekerd de bijeenkomst verlaten. Daarom kiezen wij voor een informele sfeer. We hebben goede ervaringen met een aanpak waarin we meerdere deelnemers tegelijkertijd scholen. Collega’s ontmoeten elkaar op een andere manieren leren van en met elkaar. Bij een bijscholing toetsen de collega’s elkaar op informele wijze af onder begeleiding van een ervaren trainer. Door het inzetten van deze werkvorm spreek je deelnemers aan op hun eigen verantwoordelijk en in de praktijk dienen zij elkaar ook in te leren, te blijven beoordelen en aan te spreken.

Na afloop van een bijscholing:

  • Hebben deelnemers alle benodigde kennis over de betreffende handeling(en);
  • Weten de deelnemers hoe je deze kennis toe kunt passen;
  • Is de uitvoering van de handeling / handelingen beoordeeld.

Voor jouw zorgorganisatie is het programma geheel op maat samen te stellen. Als je ons laat weten om hoeveel mensen het gaat en welke handelingen ontvang je van ons een voorstel van wat we kunnen betekenen.

Contact

Bent u nieuwsgierig naar onze werkwijze en workshops? Neem via onderstaand invulformulier contact met ons op of bel naar 085 130 87 90.

Ik ontvang graag vrijblijvend informatie over maatwerkscholing/ toetsing op het gebied van de voorbehouden en risicovolle handelingen:

Bijscholing katheteriseren

Uitspraken van deelnemers:

Ik heb echt veel gehad aan deze training. De sfeer was goed en nadat ik succesvol was beoordeeld kreeg ik direct mijn certificaat mee. Heel erg bedankt!

Ik heb het als leerzaam en prettig ervaren. Ik was op de een of andere manier heel zenuwachtig, maar Paulien wist dat goed weg te nemen en heeft mij echt gerustgesteld.

Ik vond deze training in één woord geweldig!

Bijscholingen 2018

Op dit moment zijn we druk aan het werk om een mooie bijscholingsagenda samen te stellen voor 2018. De basisscholing met de voorbehouden en risicovolle handelingen met alles rondom injecteren, katheteriseren en neus-maag- en PEG sonde blijft gelijk van opzet. Er komen nieuwe bijscholingen: Tracheacanule verzorgen, uitzuigen en zuurstof toedienen PICC lijn en infusie Stomazorg […]

Bijscholing PICC-lijn

We zijn druk aan de slag om ons open aanbod aan scholingen uit te breiden. Binnenkort bieden we ook bijscholing aan over de PICC-lijn.   Hou onze bijscholingsagenda in de gaten. Naast de PICC-lijn komt er nog meer aan. We zijn altijd benieuwd welke scholingsbehoefte jij hebt als zorgprofessional. Daar passen wij ons aanbod dan […]

Praktijklokaal Vught officieel in gebruik

Praktijklokaal Vught Vandaag precies een jaar geleden, op 16 februari 2016, werd ons eerste eigen praktijklokaal in gebruik genomen. Dat is ons lokaal in Gouda in een karakteristiek oud schoolgebouw. We krijgen veel reacties over hoe ons praktijklokaal er uit ziet. Onze bezoekers geven aaan dat er een warme uitstraling is, dat het huiselijk is […]