Psychische stoornissen | Depressie en suïcidaliteit | Happy Zorg

Algemene informatie

Doelgroep en niveau Begeleiders, verzorgenden IG en verpleegkundigen.
Duur praktijk: 3 uur (online). Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor een geschikt apparaat met beeld en geluid om de scholing goed te kunnen volgen. We verwachten dat je als deelnemer via een camera in beeld bent in verband met de interactie en omdat er op basis van een te controleren actieve aanwezigheid een certificaat wordt uitgereikt.
Studieduur e-learning: Geen voorbereiding nodig
Groepsgrootte Maximaal 12 deelnemers (wegens interactieve karakter van de scholing minimaal 4 deelnemers)
Investering Je kunt 1x per kalenderjaar een bijscholing naar keuze volgen.
Accreditatiepunten en certificering 3 ODA punten in het Kwaliteitsregister V&V. Deze kun je na afloop zelf in jouw account verwerken.

Na het succesvol doorlopen van de online scholing ontvang je een digitaal certificaat.

Alle trainingen zijn uitverkocht

Via bovenstaand menu (waar nu “Alle trainingen zijn uitverkocht” staat) kun je vanaf half augustus een datum naar keuze kiezen en klikken op inschrijven. Gebruik hiervoor deze exclusieve code vanuit Happy Zorg: IKB3NH@PPY!!

Wil je ons nu al laten weten dat jij na de zomer deze online scholing wilt volgen, doe dan een voorinschrijving. We mailen je dan op het moment dat de data online staan. Dat kan HIER

De code vul je in bij stap 2 van inschrijven. Op die manier volgt er namelijk geen betaalverzoek. Na het inschrijven staat de eventuele e-learning direct voor je open.

Programma

Leer als zorgverlener meer over hoe om te gaan met een cliënt waarbij er sprake is van depressie en/of suïcidaliteit. Dit is een online scholing van 1 dagdeel die wordt verzorgd door een verpleegkundig specialist GGZ. Bij deze bijscholing hanteren we een minimum van 4 deelnemers omdat het delen van ervaringen een belangrijk onderdeel is van het programma.

Inhoud:

  • Wat is een depressie? En wat is het niet?
  • Welke behandelingen zijn er voor een depressie, o.a. medicatie.
  • Omgaan met een cliënt waarbij sprake is van suïcidaliteit.
  • Casuïstiek en vragen vanuit de praktijk. Wat zijn lastige situaties? Hoe ga je daar mee om?

Bij deze online scholingen deelt een specialist vanuit de GGZ haar kennis en ervaring. Leren met en van elkaar staat centraal. Het onderwerp kan om verschillende redenen emoties oproepen bij deelnemers. Veiligheid en een ontspannen informele sfeer zijn dan ook extra van belang om deze scholing op een juiste manier te kunnen verzorgen.

Leerdoelen

Na deze scholing:

  • weet de deelnemer wat een depressie is;
  • weet de deelnemer welke behandelingen er zijn voor een depressie;
  • heeft de deelnemer meer handvatten gekregen om om te gaan met een cliënt waarbij sprake is van een depressie en/of suïcidaliteit;
  • heeft de deelnemer meer handvatten om te handelen in lastige praktijksituaties rondom depressie en suïcidaliteit.

Onze werkwijze

Voor deze online scholing is geen voorbereiding nodig. De praktijk wordt verzorgd door een ervaren trainer. Zij is docent en verpleegkundig specialist GGZ.

We werken graag in een informele sfeer. Zorg voor leren hanteert over het algemeen de stelregel dat alle bijscholingen altijd doorgaan. Bijvoorbeeld als er voor een BHV training 1 of 2 deelnemers zijn, dan gaat de training gewoon door. Bij deze bijscholing hanteren we een minimum van 4 deelnemers, omdat het delen van ervaringen een belangrijk onderdeel is van het programma. De setting van de bijscholing is informeel.

Het betreft een online scholing. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor een geschikt apparaat met beeld en geluid om de scholing goed te kunnen volgen. We verwachten dat je als deelnemer via een camera in beeld bent in verband met de interactie en omdat er op basis van een te controleren actieve aanwezigheid een certificaat wordt uitgereikt.

Op het digitale certificaat staat duidelijk vermeld wanneer je bent opgeleid en welke onderwerpen in de scholing aan bod zijn gekomen. De geldigheid van een certificaat wordt bepaald vanuit het scholingsbeleid van jou zelf als zzp’er in de zorg of vanuit de zorgorganisatie waar je werkzaam bent.

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst. De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
U moet akkoord gaan met de Privacyverklaring.