Introductie

In samenwerking met Linda Dekker van Leerzorg bieden we een erkende opleiding Helpende + aan. Het betreft het erkende keuzedeel Helpende plus K1296.

Aanleiding

Er is een zeer uiteenlopend aanbod van scholingen om Helpende + te worden. De onderwerpen en de duur van deze verschillende trajecten lopen zeer uiteen. Door de komst van dit erkende keuzedeel kunnen helpenden + op een verantwoorde en eenduidige manier breder worden ingezet. Bovendien is dit ook een goede manier om iemand eens te laten proeven aan niveau 3 en eventuele doorstroming mogelijk te maken.

Bij Zorg voor leren worden de lessen voor deze erkende opleiding verzorgd door docenten die zelf ook werkzaam zijn als zorgverlener. We plannen de lessen niet langer dan een dagdeel en zorgen voor veel interactie.

erkende opleiding helpende
Medicatie Helpende plus

Inhoud opleiding

Met dit keuzedeel wordt de helpende bekwaam in eenvoudige verzorgende vaardigheden die in het werkveld van zorg en welzijn veel gevraagd worden. Denk aan:

  • het verzamelen van gegevens via meten van de pols en temperatuur;
  • het toedienen van medicatie;
  • het druppelen van ogen, oren of neus van de cliënt;
  • het verzorgen van rode wonden;
  • het legen en verwisselen van een katheterzakje;
  • het aan- en uittrekken van steunkousen.

Daarnaast leert de helpende om bijzonderheden / afwijkingen bij de cliënt te signaleren, daar adequaat mee om te gaan en te handelen in acute situaties. Hij/zij weet waartoe hij/zij zelf bevoegd is en wanneer de expertise van andere deskundigen dient te worden ingeroepen. Ook is er in deze opleiding aandacht voor de context waarin men werkt door het leren over veel voorkomende ziektebeelden in de zorg.

Aanbod

We bieden deze scholing incompany aan voor groepen van maximaal 10 deelnemers. Verschillende bedrijven kunnen ook samen een groep formeren. Belangrijk is dat de helpende in zijn of haar werkveld praktijkervaring opdoet tijdens de opleiding. Het is dus echt een combinatie van werken en leren. De praktijkbijeenkomsten zijn dan ook over een langere periode (idealiter  ongeveer 18 weken) verspreid om het geleerde direct goed te kunnen oefenen en toepassen in de praktijk. Het lesprogramma bestaat uit 9 dagdelen van 4 uur.

De praktijkbijeenkomsten zijn informeel opgezet en er op gericht dat de deelnemers met gedegen kennis en vaardigheden en vol zelfvertrouwen in de rol van Helpende + aan de slag kunnen bij de werkgever.

Praktische zaken

  • Deelnemers beschikken over een diploma Helpende zorg en welzijn.
  • Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld in de praktijk mee te lopen en te oefenen met de onderwerpen uit de opleiding.
  • Deelnemers krijgen een (werk)begeleider toegewezen.
  • Een onafhankelijke collega opgeleid tot toetser / assessor / werkbegeleider / praktijkopleider neemt het praktijkexamen af.

Goede uitgebreide opleiding en erkend! Heel blij dat ik de opleiding via mijn werkgever mocht volgen.

Contactformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.