We delen graag onze kennis. Op deze pagina tref je hulpmiddelen aan die je gratis kan downloaden.


Gratis Overzicht diplomawaardering

Een overzicht met hoe veel voorkomende oude zorgdiploma’s worden gewaardeeerd. We hebben het overzicht met zorg samengesteld, omdat we denken dat het een handig hulpmiddel is. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Wil je meer informatie over wat een oud zorgdiploma waard is, dan kun je ook altijd kijken op de site van het SBB.


Gratis Instructiefilm ‘Injecteren met de insulinepen’


Gratis Checklist Mondzorg


Gratis Beleidsdocument Mondzorg (format)


Gratis Alles over Mondzorg

Op deze pagina verzamelen we links naar divers materiaal dat er op internet beschikbaar is over mondzorg, waaronder ook een link naar materiaal voor een klinische les, een film over mondzorg van TNO en een link naar een initiatief van het Ivoren Kruis om je aan te melden voor gratis lessen over mondzorg.


Nieuwsbrief

Nog meer gratis kennis? Drie of vier keer per jaar delen we kennis en soms instrumenten over een thema via onze nieuwsbrief.


 

Er zijn ook anderen die gratis kennis delen. Deze handige links delen we ook graag met jou.

 

Free Learning

Free Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning. LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse, waardevolle werk.  Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk. Je maakt je module op je werkplek of thuis op de bank en je hoeft je niet voor te bereiden. De filosofie van Free Learning is dat je het beste leert door vragen te beantwoorden. Als je 80% van de vragen van een module goed hebt beantwoord, kun je een certificaat uitprinten (gratis) en soms een accreditatiepunt aanvragen (€ 4,-). Score niet gehaald? Herhaal de module net zo vaak als je wilt. Klik op een module en je kunt direct beginnen.


Zorg voor beter

Er is veel informatie te vinden over ouderenzorg, maar deze is versnipperd over verschillende websites en publicaties. Op het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl is deze kennis gebundeld, met betrouwbare en actuele informatie die zorgmedewerkers in de praktijk kunnen gebruiken om de ouderenzorg en zorg aan chronisch zieken te verbeteren.