We delen graag onze kennis. Op deze pagina tref je hulpmiddelen aan die je gratis kan downloaden.


Gratis Overzicht diplomawaardering

Een overzicht met hoe veel voorkomende oude zorgdiploma’s worden gewaardeeerd. We hebben het overzicht met zorg samengesteld, omdat we denken dat het een handig hulpmiddel is. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Wil je meer informatie over wat een oud zorgdiploma waard is, dan kun je ook altijd kijken op de site van het SBB.


Gratis Instructiefilm ‘Injecteren met de insulinepen’


Filmpje | Sander de Hosson over Palliatieve zorg


Gratis Checklist Mondzorg


Gratis Beleidsdocument Mondzorg (format)


Gratis Alles over Mondzorg

Op deze pagina verzamelen we links naar divers materiaal dat er op internet beschikbaar is over mondzorg, waaronder ook een link naar materiaal voor een klinische les, een film over mondzorg van TNO en een link naar een initiatief van het Ivoren Kruis om je aan te melden voor gratis lessen over mondzorg.


Nieuwsbrief

Nog meer gratis kennis? Drie of vier keer per jaar delen we kennis en soms instrumenten over een thema via onze nieuwsbrief. Hierin delen we ook altijd eventuele wijzigingen in de protocollen.


 

Er zijn ook anderen die gratis kennis delen. Deze handige links delen we ook graag met jou.

 

Free Learning

Free Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning. LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse, waardevolle werk.  Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk. Je maakt je module op je werkplek of thuis op de bank en je hoeft je niet voor te bereiden. De filosofie van Free Learning is dat je het beste leert door vragen te beantwoorden. Als je 80% van de vragen van een module goed hebt beantwoord, kun je een certificaat uitprinten (gratis) en soms een accreditatiepunt aanvragen (€ 4,-). Score niet gehaald? Herhaal de module net zo vaak als je wilt. Klik op een module en je kunt direct beginnen.


Kundig.nl (voor wijkverpleegkundigen)

Het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap (NWG) is de initiatiefnemer van Kundig.nl, een kennisplatform voor en door wijkverpleegkundigen. Op het platform deeelt men kennis, vaardigheden en ervaringen met als doel om vanuit een uniform handelingskader, persoonlijke zorg bieden aan thuiswonende cliënten.


Zorg voor beter

Er is veel informatie te vinden over ouderenzorg, maar deze is versnipperd over verschillende websites en publicaties. Op het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl is deze kennis gebundeld, met betrouwbare en actuele informatie die zorgmedewerkers in de praktijk kunnen gebruiken om de ouderenzorg en zorg aan chronisch zieken te verbeteren.


Website overpalliatievezorg.nl

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is in juni 2019 een campagne gestart rondom de bewustwording en mogelijkheden van palliatieve zorg. Deze vorm van zorg en hulp is gericht op mensen die zich in de laatste fase van het leven bevinden. Met het concept ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’, benadrukt de campagne dat als iemand uitbehandeld is, het leven en de zorg niet stopt. Palliatieve zorg helpt om de beleving van deze periode zo positief mogelijk te maken en ondersteunt mensen om nog te doen wat ze belangrijk vinden.


Minicolleges van professor Erik Scherder

Hoe werken de hersenen? En wat doet ouder worden met onze hersenen? In 20 korte colleges van ongeveer 15 minuten geeft hoogleraar Erik Scherder op zijn enthousiaste manier uitleg over onder meer: ouder worden, opwinding, zintuigen, spreken en zwijgen, (on)rust, verward zijn, het geheugen en pijn.

Bekijk de minicolleges

 


Samen dementie vriendelijk

Op deze website vind je verschillende online trainingen die je gratis kunt doorlopen.

Bekijk de website.

 

 


Filmpje handhygiène

 

 

 


Poster met uitleg over verschillende vormen van dementie

 

 


Alle informatie over wensambulances op een rij


Kennisplein Gehandicaptensector

Ga naar het kennisplein

 


Filmpje over valpreventie | Vilans


Videoreeks Liefdevolle zorg in de praktijk | Leyden Academy

Reeks van 19 korte video’s.