Coaching en teamcoaching

Naast bijscholing en e-learning bieden we ook mogelijkheden voor 1 op 1 coaching of teamcoaching. Hiervoor werken we samen met ervaren coaches. We stellen hen graag aan je voor.

Ik ontvang graag meer informatie over coaching

Monique Albers

Ik was al vroeg geïnspireerd door mensen en hun gezondheid. De verbinding met mensen en weten wat hen beweegt spreekt mij aan. Waar kan ik ze bij helpen. Dit is wel de rode draad bij de beroeps keuzes die ik gemaakt heb.

Hoe is het begonnen? 

In 2005 ben ik samen met een collega als zelfstandig ondernemer een bedrijf gestart in kinderverpleegkundige thuiszorg. Specialistische zorg waar ons inziens niet genoeg in werd voorzien.
Wij bouwden een mooie organisatie met zo’n 25 medewerkers op en boden zorg binnen een grote regio in Zuid Holland.

Na bijna 14 jaar ondernemen was het tijd voor een volgende stap en is het bedrijf verkocht.
In 2019 heb ik afscheid genomen.

En toen?

Toen volgde er een periode van opnieuw bezinnen en bedenken waar ik mijn verdere werkzame leven nog mee aan de slag wil en tegelijkertijd mijn ervaringen in mee kan nemen. Zo kwam teamcoaching op mijn pad.  Het begeleiden van een team om zich verder te ontwikkelingen, de diversiteit van de personen binnen het team, die allemaal wat anders nodig hebben om tot die ontwikkeling te komen, vind ik een echte uitdaging. Het omgaan met mensen levert voor mij energie op.

Mijn kwaliteiten liggen in het met humor en nuchterheid stimuleren en begeleiden van andere, het creëren van veiligheid en het analyseren van de problemen in de samenhang.

Werkwijze

Een van de mooiste dingen voor de groei van een team is om de ruimte en de tijd te krijgen om via teamcoaching met elkaar te werken aan verbetering. Het aandacht geven voor de problemen die er spelen, maar ook om even stil te staan wat is geweest en even terug te kijken op een misschien wel bewogen jaar. Lees hieronder meer over mijn werkwijze.

Voor de opdrachtgever

Allereerst volgt er een kennismaking en gaan we in gesprek. Het is voor mij belangrijk om te weten wat de aanleiding is om een teamcoach in te willen zetten. Waar gaat het om en wat zou je graag willen zien bij het team aan het einde van het traject? Ben ik wel de aangewezen persoon om het team te begeleiden? Als er een klik is stellen wij samen een plan van aanpak op en volgt er een planning om te starten. Met regelmaat vindt er een terugkoppeling plaats en wordt er geëvalueerd.

Open eerlijke houding

Als coach hecht ik veel waarde aan een open en eerlijke houding, stel ik vragen en ben ik nieuwsgierig.

Ik maak gebruik van diverse werkmodellen en interventies die passend zijn bij de doelen waar men aan wilt werken of die inzichten geven om verder te komen. Ik hou rekening met de leervoorkeuren van het team.

Wat staat in de weg van een betere communicatie, zijn er irritaties die nu uitgesproken kunnen worden en die met de uitleg beter worden begrepen. Kent men wel de eigen collega’s? Weet men van elkaar de kwaliteiten te benoemen en hoe maakt het team hier gebruik van?

Voor het team

Als de doelen vanuit de opdrachtgever helder zijn geformuleerd is het tijd om echt aan de slag te gaan. Tijdens de eerste teamsessie, ga ik met het team op zoek naar hun ontwikkelvraag. Waar willen zij aan werken?
Hier nemen we de tijd voor want zonder deze vraag leert de ervaring dat het opleggen van coaching  wellicht een negatief resultaat kan geven. Vanuit deze zorgvuldig geformuleerde teamcoachdoel gaan we aan de slag.

Elke coachsessie start ik weer met het bepalen van het leerdoel voor die dag.  Zo blijven we op koers, houden we richting en wordt het uiteindelijke doel niet uit het oog verloren.

Het team wordt gestimuleerd in zelfstandigheid en het borgen van de inzichten en verkregen kennis.

Mirjam Kompier

Even voorstellen:

Ik draag de zorg een warm hart toe. Mijn eerste ervaringen in het werkveld, deed ik op tijdens mijn stages van de SPW-opleiding. Ik begon mijn loopbaan als groepsleidster bij Abrona. Na een periode niet in de zorg te hebben gewerkt en verschillende opleidingen, vond ik een baan als HR-adviseur bij NU’91; de Beroepsorganisatie voor Verpleegkundigen en Verzorgenden. Ik vond het fijn weer een bijdrage te leveren in de zorg.

Ik heb bij NU’91 veel geleerd over wat er zich binnen de zorg afspeelt. Het viel mij op dat de focus in de media, vooral gelegd wordt op de dingen die er niet goed gaan in de zorg. Terwijl de zorg een prachtig vak is! Mensen die in de zorg werken, dienen te beschikken over een palet aan kennis en kwaliteiten. Daarnaast is geen dag hetzelfde. En met werken in de zorg dien je, zeker nu, een groot maatschappelijk belang. Daarom vind ik het belang van WERKPLEZIER in de zorg groot. Dat er o.a. aandacht is voor een goede samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor.

Ik zie werkplezier als een gezamenlijke verantwoordelijkheid; van zowel de zorgorganisatie als de zorgprofessional zelf. De organisatie faciliteert en de zorgprofessional neemt regie. Werkplezier kun je namelijk, voor een groot deel, zelf beïnvloeden.

Om eigen invloed te vergroten, is coaching een heel passend middel. Dit heb ik zelf mogen ervaren. Daarom ben ik gestart met Kompier Coaching; een gezonde dosis WERKPLEZIER in de zorg!  Met training, (team) coaching en HR- advies, lever ik een bijdrage om het werkplezier in de zorg te vergroten en zorgprofessionals in de zorg te behouden.

Mijn aanpak is op maat gemaakt en resultaat gericht. Ik ben eerlijk en openhartig en zet mij met plezier in, om potentiële kwaliteiten vrij te maken zodat iemand zo goed mogelijk presteert. Wanneer dit is gelukt, is het belangrijk hier samen (als zorgprofessional en leidinggevende) aan te blijven werken.

Een samenwerking met Zorg voor Leren is voor mij een schot in de roos. Om met elkaar te leren en de zorg nóg een stukje mooier te maken!

Lijkt het je leuk eens kennis te maken? Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend.